Cum se prepară clătitele americane. Aceste clătite americane ușoare și pufoase sunt rapide și ușor de făcut și au un gust delicios. Cu aceste clătite veți avea un mic-dejun foarte hrănitor și sățios, astfel încât nu veți avea nevoie de gustări până la ora prânzului.
Ingrediente:
- 200 g făină de grâu cu drojdie
- 50g zahăr
- putina sare
- 250 ml de lapte (eu folosesc lapte integral, dar orice este bine)
- 2 oua
- 1/2 linguriță de vanilie
- Unt pentru a unge tigaia
Cum se prepară clătitele americane
Cernem făina (200 g) într-un castron mare.
Adăugați zahărul pudră (50 g) și vârful de sare.
Într-un castron separat, bateți ouăle (2 ouă).
Adăugați ouăle, vanilia și laptele (250 ml) în amestecul cu făina și bateți până aveți un aluat neted.
Încălziți o tigaie la foc mediu și ungeți ușor cu unt.
Adăugați un polonic din compoziția realizată.
Gatiti pana cand bulele incep sa se formeze deasupra, invartiti clatita si gatiti inca un minut pana cand clatitele sunt rumenite.
Se servesc cu unt și sirop de arțar.
Ponturi
Dacă folosiți o tigaie antiaderentă, nu este necesar să folosiți puțin unt pentru a o unge. Cu toate acestea, îl puteți folosi pentru a vă asigura că clătita nu se lipeste.
Aceste clătite americane sunt potrivite pentru congelare. Așezați-le într-un recipient etanș sau învelite în folie alimentară, cu fiecare clătită separată de o bucată de hârtie rezistentă la grăsimi.