Lifestyle

Cum se prepară cei mai gustoşi cârnați de casă: ingredientele secrete care-i fac pufoşi şi le dau un gust special

Cum se prepară cei mai gustoşi cârnați de casă: ingredientele secrete care-i fac pufoşi şi le dau un gust special

Cum se prepară cei mai gustoşi cârnați de casă. Rețetă cârnați de casă. Caltaboșul, toba, jumările și friptura sunt vedetele mesei de Crăciun dar nu uitați de cârnați. Nici ei nu trebuie să lipsească din meniul pregătit cu multă atenție.

Pentru că mai sunt câteva zile până la cea mai așteptată sărbătoare a românilor, continuăm seria rețetelor delicioase, în speranța că acestea vă vor inspira în alegerea preparatelor pentru Sărbători. Iar astăzi vă recomandăm o rețetă de cârnați de casă din carne de porc și vită.

Uite care sunt ingredientele secrete din rețeta de cârnați de casă din carne de porc și vită

Două kilograme de carne după cum urmează: 1 kilogram de pulpă de porc, o jumătate de kilogram de de fleică de porc și o jumătate de kilogram de pulpă de vită.

Condimente: o jumătate de linguriță de coriandru, o linguriță rasă de boia iute, o căpățână de usturoi, o linguriță cu vârf de piper, 6-7 lingurițe rase de sare, o jumătate de linguriță de ienibahar, patru lingurițe rase de boia dulce și o linguriță rasă de cimbru uscat.

Pentru această rețetă mai ai sunt necesare o jumătate de litru de supă de oase.

Mod de preparare

Amestecul este cel mai important și trebuie făcut cu atenție. Așadar, după ce aveți toate ingredientele în bucătărie începeți să tocați carnea. Toate cele trei feluri trebuie trecute prin mașina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă condimentele și supa de oase.

Începeți cu coriadru, apoi boiaua dulce, boiaua uscată, piperul măcinat în prealabil, ienibaharul măcinat, coriandrul măcinat. Toate vor ajunge peste carnea recent tocată. La sfârșit turnați supa de oase pregătită în prealabil. La final se adaugă usturoiul pisat și suntem gata cu amestecul pentru cârnați.

După ce am omogenizat bine toată compoziția, amestecul obținut se lasă la „odihnit”. Mațele pentru cârnați nu se umplu imediat, ci după 12 ore de pauză. Carnea se va macera, iar condimentele vor pătrunde în carne.

Intestinele trebuie să fie curate înainte de a vă apuca de operațiunea umplerea cârnaților. După ce ați pregătit totul începeți să umpleți intestinele cu amestecul de carne. Cu grijă și ar fi bine cu puțin ajutor din partea familiei.

Produsul finit se pune la răcoare pentru câteva ore și apoi preparați-l cum preferați. Poftă bună!