Lifestyle

Cum se prepara cafeaua turceasca la nisip! Reteta nu mai este un secret

Cum se prepara cafeaua turceasca la nisip! Reteta nu mai este un secret

Cum se prepara cafeaua turceasca la nisp! Aceasta bautura ramane o adevarata placere in randul iubitorilor acestei licori magice! Vrei sa o savurezi la tine acasa? Iata celebra reteta a turcilor:

„Se pune în ibric apă călduţă pentru o singură ceaşcă, dacă e fierbinte se dă peste cap cafeaua, se îneacă şi nu se face zaţ imediat”, a spus Ahmet Engur, unul dintre cei 600 de fosti locuitori de pe Ada Kaleh, pentru „Adevarul”. Batranul este stabilit la Orsova, loc in care a condus o celebra cafenea de pe malul Dunarii, unde oaspetii serveau delicioasa cafea turceasca la nisip.

Celebra licoare se prepara intr-un cazan de cupru, care este umplut cu nisip. In cazanul cu pricina se aseaza ibricul de arama, in care se adauga apa calduta, o lingurita de zahar si doua de cafea.

„Mie mi s-a părut că e mai bună când îi pui toate ingrediente odată”, a spus Ahmet. Apoi, ibricul se mişcă pe nisipul fierbinte, până fierbe cafeaua. Apoi, se pune într-o ceaşcă pentru a păstra caimacul.”