Cum se prepara cafeaua turceasca la nisp! Aceasta bautura ramane o adevarata placere in randul iubitorilor acestei licori magice! Vrei sa o savurezi la tine acasa? Iata celebra reteta a turcilor:
„Se pune în ibric apă călduţă pentru o singură ceaşcă, dacă e fierbinte se dă peste cap cafeaua, se îneacă şi nu se face zaţ imediat”, a spus Ahmet Engur, unul dintre cei 600 de fosti locuitori de pe Ada Kaleh, pentru „Adevarul”. Batranul este stabilit la Orsova, loc in care a condus o celebra cafenea de pe malul Dunarii, unde oaspetii serveau delicioasa cafea turceasca la nisip.
Celebra licoare se prepara intr-un cazan de cupru, care este umplut cu nisip. In cazanul cu pricina se aseaza ibricul de arama, in care se adauga apa calduta, o lingurita de zahar si doua de cafea.
„Mie mi s-a părut că e mai bună când îi pui toate ingrediente odată”, a spus Ahmet. Apoi, ibricul se mişcă pe nisipul fierbinte, până fierbe cafeaua. Apoi, se pune într-o ceaşcă pentru a păstra caimacul.”