Lifestyle

Cum se pregătește rețeta de Pui cu suc de struguri?

Cum se pregătește rețeta de Pui cu suc de struguri?

Cum se pregătește rețeta de Pui cu suc de struguri? Printre cele mai apreciate rețete cu carne de pui se numără și cea de pui cu suc de struguri. Acest preparat, deși pare complicat, poate fi făcut și la tine în bucătărie.

Prepară un prânz delicioas, rapid şi sănătoas, pe placul întregii familii, alegând rețeta de pui cu suc de struguri.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăt pui cu suc de struguri?

Carnea de pui gătită în acest fel va avea o manieră aparte. Avantajul acestui preparat este că necesită ingrediente simple, printre care și:

  • 2 pui,
  • ½ pahar suc de struguri,
  • 2 linguri vin,
  • 4 linguri unt sau margarina,
  • 3-4 dovlecei sau 4-5 cartofi,
  • 2-3 mere marinate,
  • 1 strugure marinat,
  • 1 lingură smântîână,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • verdeaţă.

Cum se pregătește rețeta de Pui cu suc de struguri?

Mod de preparare pui cu suc de struguri:

Puii se taie în 4 părţi, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smântână şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Dacă sucul e dulce se adaugă puţină zeamă de lămâie. Sosul de la prăjire se scurge şi se strecoară. În tigaia în care s-au prăjit puii se toarnă 3-4 linguri de bulion, se amestecă cu sos, se adaugă sare şi piper după gust şi se dă în clocot.

Puii se servesc cu cartofi sau dovlecei prăjiţi, cu struguri sau mere marinate, se stropesc cu sos şi se garnisesc cu verdeaţă.