Cum se mănâncă corect slănina. Greșeala majoră pe care unii români o fac. Poate nu știai, dar un medic imunolog te învață cum să mănânci corect un preparat preferat de mulți, precum slănina.
Cum se mînîncă corect slănina, de fapt
Imunologul ucrainean, genetician și nutriționist Liudmila Goncearova recomandă consumul slăninei doar în forma sa crudă. Mai mult, aceasta ne spune care este cantitatea ideală de consum, nu mai mult de 50 de grame.
Goncearova a explicat că slănina crudă are proprietăți utile și le pierde atunci cînd este afumată sau gătită, deoarece grăsimile își schimbă structura biochimică, potrivit noi.md/md.
50 de grame de slănină la o mîncare este cantitatea maximă
Medicul imunolog îi sfătuiește pe cei care consumă destul de des acest produs alimentar să o facă separat de alte preparate, în același timp nu trebuie să mâncăm altă mâncare cu patru ore înainte și după.
„50 de grame de slănină la o mîncare este cantitatea maximă. Slănina crudă trebuie tăiată felii subțiri și mîncată cu ierburi, castraveți verzi sau frunze de salată, se condimentează cu orice ulei vegetal nerafinat care vi se potrivește și este folosit în acest fel”, a adăugat nutriționista, recomandînd stropirea unei astfel de salate cu sare de Himalaya cu o cantitate mare de componente minerale.
Slănina crudă întăreşte sistemul imunitar, această calitate datorându-se acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.