Lifestyle

Cum se gătește sparanghelul. 5 modalități rapide și sănătoase

Cum se gătește sparanghelul. 5 modalități rapide și sănătoase

Învață să gătești sparanghelul în 5 moduri diferite! Fierberea, aburirea, prăjirea, fierberea, coacerea și grătarul într-o tigaie sunt mai multe moduri de a face sparanghelul verde mai aromat. Este o legumă fibroasă pe care o putem prepara în câteva minute și este perfectă dacă căutăm o masă sănătoasă.

Diferitele moduri de a găti sparanghelul ne fac să descoperim noi arome în ele, fie că sunt sparanghel alb sau verde.

Cum se gătește sparanghelul

Sparanghelul poate fi fiert gătit în wok, la cuptor cu somon și brânză, sau chiar pur și simplu la grătar dacă preferați să-l gătiți în aer liber. Putem chiar să le prăjim pe un grătar sau pe jar, dându-i o notă rafinată de fum. Tehnica pe care o folosim va depinde de tipul de aromă pe care îl căutăm.

Sparanghel fiert

Fierberea sparanghelului este o modalitate foarte ușor:

  • Adăugăm apă sărată într-o oală.
  • Când fierbe introducem sparanghelul.
  • Le gătim timp de 1 până la 3 minute. Pentru a-i determina să mențină acea culoare verde intensă.
  • Le scurgem și le trecem printr-un robinet cu apă rece sau cu gheață pentru a opri gătitul intern.

Sparanghel aburit

Pentru a-l găti avem nevoie de un abur sau un coș de aburi în oala noastră.

  • Așezăm sparanghelul în coșul cu aburi sau abur și le acoperim.
  • La foc mare, astfel încât aburul să curgă înăuntru și să le gătim timp de 2 până la 4 minute, astfel încât să fie de un verde aprins.
  • Le scoatem și le dăm un șoc cu apă rece pentru a opri procesul de gătit dacă nu se vor mânca imediat.

Sparanghel prăjit

Prăjirea este locul în care sparanghelul eliberează cea mai mare savoare și se gătește foarte ușor:

  • Preîncălzim cuptorul la 180 ° C, în sus și în jos.
  • Condimentați sparanghelul pe tavă și deasupra hârtiei de copt, cu câteva picături de ulei de măsline virgin.
  • Le punem în cuptor, așezându-le în mijlocul cuptorului.
  • Le prăjim până când sparanghelul este ușor rumenit și fraged, aproximativ 10 minute.

Sparanghel sotat

Pentru a pregăti deliciosul sparanghel sotat avem nevoie pur și simplu de o tigaie sau wok.

  • Tăiați sparanghelul în bucăți mici, de aproximativ 2 cm.
  • Încălzește un wok cu puțin ulei și adaugă-le în wok, călește-le până se rumenesc ușor și se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  • Se condimentează cu sare și piper. Și să mănânce!

Sparanghel la grătar sau grătar

Acesta este un mod perfect de a mânca legume atunci când facem un grătar de carne în aer liber, sau chiar pe grătarul nostru de acasa.

  • Pe grătarul deja fierbinte, întindem sparanghelul în ulei de măsline și le adăugăm.
  • Le gătim până vedem că își mențin culoarea verde, aproximativ 3 minute. Întorcându-le, ajutându-ne cu un instrument special.
  • Înainte de a le scoate, condimentați-le cu sare și piper.