Lifestyle

Cum se face un sos cremos de avocado. Va da o savoare aparte salatelor tale!

Cum se face un sos cremos de avocado. Va da o savoare aparte salatelor tale!

Sosul cremos de avocado va da o savoare aparte salatelor tale. Îl puteți folosi chiar și pentru a înlocui sosurile convenționale din sandvișuri, prăjituri și multe alte rețete.

Avocado a devenit unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Datorită proprietăților sale nutriționale, mulți oameni nu ezită să îl includă în dieta lor obișnuită. Vrei să înveți cum să pregătești un sos cremos de avocado pentru salatele tale?

Deși puteți găsi produse cu aceste caracteristici pe piață, va fi întotdeauna mai bine să pregătiți versiunile naturale. Astfel vă puteți asigura că utilizați ingrediente 100% naturale și, în același timp, veți economisi bani. Nu ratați această rețetă!

Sosul cremos de avocado este o rețetă cu conținut scăzut de calorii pe care o putem folosi pentru a înlocui alte pansamente din dietă. Spre deosebire de sosurile din comerț, acesta nu conține substanțe chimice adăugate și este realizat prin combinarea unui număr de ingrediente care sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră.

În plus, avocado are caracteristici unice. De exemplu, în timp ce majoritatea fructelor sunt formate în principal din carbohidrați, avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase. De asemenea, conține aminoacizi esențiali, vitamine și minerale, printre alți nutrienți importanți.

Pentru a prepara acest sos cremos de avocado, vă sfătuim să cumpărați un avocado copt. Motivul? Acest lucru vă va asigura că rămâne cu textura dorită. Pe de altă parte, vă recomandăm să folosiți ulei de măsline extravirgin care este mai sănătos, dacă nu îl aveți la îndemână, puteți folosi ulei de floarea soarelui.

Ingrediente

  • 1 avocado copt mare
  • Chimen (7 g)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lămâie cu coaja ei
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (45 ml)
  • 1 mână de coriandru proaspăt
  • Apă (60 ml)
  • 1 linguriță de sare (5 g)

Pregătirea

Mai întâi, luați lămâia și îndepărtați-i coaja. Păstrați-o pentru a profita de aroma sa de citrice ca o completare a acestei rețete.

Ulterior, stoarceți sucul de lămâie și obțineți cantitatea maximă de suc.

Apoi, tăiați avocado în două, scoateți sâmburele și, ajutându-vă cu o lingură, extrageți toată pulpa acestuia.

Curățați cățelul de usturoi și zdrobiți-l. În continuare, puneți toate ingredientele într-un blender.

Procesați totul câteva clipe până obțineți un sos cremos.

Dacă nu aveți un mixer, utilizați un mortar. Rețineți că, în acest caz, va trebui să faceți mai mult efort pentru a atinge textura sosului.

Odată ce obțineți sosul, îl puteți adăuga ca topping pentru salatele dvs. Este delicios!