Durerea de cap este o afecțiune obișnuită de care suferă zilnic mulți oameni.
De la durerea incomodă la durerea absolut chinuitoare, acestea vă pot perturba viața de zi cu zi.
Există multe tipuri de dureri de cap, dar cele mai frecvente sunt cele cauzate de tensiune. Există dureri de cap în grup care sunt intolerabile și apar „grupuri”, în timp ce migrenele sunt un tip de dureri de cap moderate până la severe.
În timp ce există multe medicamente destinate ameliorării simptomelor cefaleei, există și mai multe tratamente naturale care sunt eficiente.
Aici veți găsi remedii eficiente pentru acasă, care vă ajută să scăpați de durerile de cap în mod natural.
1. Bea apă
O hidratare slabă poate provoca dureri de cap.
De fapt, studiile au arătat că deshidratarea cronică este o cauză frecventă a durerilor de cap tensionate și a migrenelor.
Din fericire, s-a demonstrat că apa potabilă ameliorează simptomele cefaleei în 30 de minute până la trei ore, la majoritatea persoanelor care sunt deshidratate.
De asemenea, deshidratarea poate afecta concentrația și poate provoca iritabilitate, făcând simptomele să pară și mai grave.
Pentru a evita durerile de cap de deshidratare, ar trebui să vă concentrați pe consumul de apă suficientă pe tot parcursul zilei și consumul de alimente cu un conținut ridicat de apă.
2. Luați magneziu
Magneziul este un mineral important necesar pentru nenumărate funcții ale corpului, de exemplu, controlul glicemiei și transmiterea nervilor.
Interesant este că magneziul s-a dovedit a fi un remediu sigur și eficient pentru durerile de cap.
Există dovezi care sugerează că deficiența de magneziu este mai frecventă la persoanele care suferă frecvent de migrene, comparativ cu cei care nu au.
Studiile au arătat că tratamentul cu 600 mg de citrat de magneziu pe cale orală pe zi a contribuit la reducerea atât a frecvenței, cât și a intensității migrenelor.
Luarea de suplimente de magneziu, cu toate acestea, poate provoca efecte secundare ale sistemului digestiv, cum ar fi diareea la unele persoane, deci este mai bine să începeți cu o doză mai mică pentru a trata simptomele cefaleei.
Puteți găsi suplimente de magneziu online.
3. Reduceți consumul de alcool
În timp ce consumul unei băuturi alcoolice nu provoacă de obicei dureri de cap la majoritatea oamenilor, studiile au arătat că alcoolul poate declanșa migrene la aproximativ o treime din persoanele care suferă de dureri de cap frecvente.
De asemenea, s-a demonstrat că alcoolul provoacă tensiune și dureri de cap înflăcărate la mulți oameni.
Acționând ca vasodilatator, alcoolul lărgește vasele de sânge și permite sângelui să curgă mai liber.
4. Dormi suficient
Există multe moduri în care lipsa somnului afectează sănătatea. La unii oameni, poate provoca dureri de cap.
De exemplu, un studiu a comparat frecvența și intensitatea durerilor de cap la cei care dormeau mai puțin de șase ore pe noapte și la cei care dormeau mai mult. Cei care au dormit mai puțin s-au dovedit a avea dureri de cap mai frecvente și mai severe.
Totuși, s-a demonstrat și că dormitul prea mult poate declanșa dureri de cap. Prin urmare, o cantitate adecvată de odihnă este importantă pentru cei care doresc prevenirea naturală a cefaleei.
5. Evitați alimentele bogate în histamină
Histamina este o substanță chimică naturală în organism care joacă un rol în sistemul imunitar, digestiv și nervos.
Se găsește și în anumite alimente, cum ar fi brânzeturile îmbătrânite, alimentele fermentate, berea, vinul, peștele afumat și mezelurile.
Studiile sugerează că consumul de histamină poate provoca migrene la cei sensibili la această substanță.
6. Bea ceai sau cafea cu cofeină
Când aveți dureri de cap, consumul de băuturi care conțin cofeină, cum ar fi ceai sau cafea, vă poate ajuta.
Cofeina îmbunătățește starea de spirit, crește atenția și constrânge vasele de sânge, toate acestea putând avea un efect pozitiv asupra simptomelor cefaleei.
De asemenea, ajută la creșterea eficienței medicamentelor obișnuite utilizate pentru tratarea durerilor de cap, cum ar fi ibuprofenul și acetaminofenul.
Cu toate acestea, s-a demonstrat, de asemenea, că dacă o persoană consumă în mod regulat cantități mari de cofeină și se oprește brusc, retragerea cofeinei poate provoca dureri de cap.
Prin urmare, persoanele care suferă de dureri de cap frecvente ar trebui să ia în considerare consumul de cofeină.