Lifestyle

Cum să slăbești într-o lună, la țanc pentru vară! Metoda corectă a postului intermitent

post intermitent
sursă foto dreamstime

Postul intermitent este o alternativă la postul complet. Acesta implică cicluri alternante de post și de alimentație. Ceea ce înseamnă că vă limitați cele trei mese zilnice la un interval de timp îngust, să zicem 6-8 ore din 24.

În orice caz, intrăm într-o stare de post intermitent peste noapte în mod automat. Dacă vă culcați în jurul orei 22.00 seara și nu luați micul dejun până la ora 7.00 sau 8.00 dimineața, vă aflați oricum într-o stare de post. Dacă puteți prelungi această stare cu încă șase sau opt ore, atunci veți putea observa un efect și mai bun. Acest lucru înseamnă, practic, că dacă terminați de mâncat cina până la ora 19.00 șapte, următoarea masă va fi în jurul prânzului în ziua următoare.

Postul intermitent este un concept natural

Postul intermitent pentru pierderea în greutate este mai degrabă o metodologie instinctivă. În momentul în care corpul tău este pregătit să se alinieze cu ea, vei excela în acest sens. Este, de asemenea, un concept natural pentru organism. De exemplu, atunci când nu vă simțiți bine, este destul de natural să vă pierdeți pofta de mâncare. Și având în vedere că strămoșii noștri erau vânători și culegători și mâncau doar atunci când puteau vâna animale sau găseau fructe și nuci, corpul nostru este destul de capabil sau bine adaptat în a gestiona postul intermitent.

Iată ce poți și ce nu poți mânca în timp ce faci post intermitent pentru pierderea în greutate:

În timpul perioadei de post este permisă doar apa. Nici ceaiul, cafeaua sau orice alte băuturi nu sunt permise. Unele alte tipuri de post intermitent pot include ceai, cafea și alte băuturi necalorice, însă fără zahăr sau lapte.

Postul intermitent este o modalitate excelentă de a pierde grăsime prin faptul că ajută insulina, hormonul de stocare a grăsimilor, să funcționeze mai eficient, menținând-o la un nivel scăzut și prevenind vârfurile de zahăr din sânge și inflamațiile. De asemenea, această metodă de post ajută la vindecarea organismului, dând o pauză digestiei și redirecționând fluxul sanguin către părțile corpului care au nevoie de vindecare și îngrijire.

Atenție la ce consumați în timpul meselor!

Oricât de mult se pune accentul pe momentul în care ar trebui să mâncați, aș vrea să vă atrag atenția și să vă încurajez să mâncați mese echilibrate pentru cele mai bune rezultate care să cuprindă:

Carbohidrați complecși, cum ar fi jowar, bajra, rajgira, quinoa, ovăz și orez brun

proteine slabe, cum ar fi ouă, pui, pește, dals, leguminoase, nuci și semințe

Grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, ghee, uleiul de măsline, avocado, nuci și semințe

Fructe și legume bogate în fibre

Apă adecvată, exerciții fizice, somn și odihnă

Este important să înțelegeți că dacă vă răsfățați cu alimente hipercalorice, cum ar fi alimentele bogate în zahăr, grăsimi, făină rafinată și alimente procesate în timpul ferestrei de alimentație, veți duce în continuare la inflamații și veți avea ca rezultat un efect de boomerang în procentul de grăsime, mai degrabă decât un efect susținut de pierdere în greutate.

Cât de mult poți să slăbești cu această metodă

Făcând postul corect și asigurându-vă că acesta se aliniază cu mintea, corpul și sufletul dumneavoastră,- vă puteți aștepta la o pierdere bună în greutate cuprinsă între 2 și 6 kg pe lună și o creștere a nivelului de energie și a funcției cerebrale.

Acestea fiind spuse, este la fel de important să țineți cont și de alți factori, cum ar fi vârsta, nivelul de activitate fizică, afecțiunile medicale și nivelul de stres, atunci când vă gândiți la pierderea în greutate, potrivit Health Shots.