Lifestyle

Cum să scapi de balonare! Iată 7 soluții eficiente

Cum să scapi de balonare! Iată 7 soluții eficiente

Balonarea te poate împiedica să-ți desfășori activitatea zilnică și îți poate crea un disconfort nedorit. Rezultatele de durată le obții doar prin modificarea stilului de viață și a regimului alimentar.

Iată care sunt cele mai eficiente soluții:

1. Fă-ți timp zilnic pentru mișcare

Mersul pe jos, mersul pe bicicletă, urcatul sau coborâtul scărilor, orice fel de mișcare este bine-venită. Mișcarea este un factor important în tratarea constipaţiei, dar contribuie semnificativ și la ameliorarea balonării prin creșterea eliminării gazelor intestinale. Acelerarea metabolismului, ceea ce te va ajuta să slăbeşti şi să te menţii mult mai uşor, este un beneficiu suplimentar, dacă faci mișcare.

2. Respectă cele 3 mese principale pe zi și 2 gustări intermediare

Cele trei mese principale pe zi au un efect benefic împotriva balonări. Ar trebui să ne intre în reflex acest program: până la ora 10:00 micul dejun, cel mai târziu la ora 15:00 trebuie să luăm prânzul, iar pentru cină, ora recomandată ar fi cel târziu 20:00. Dacă suferi din cauza balonării ia câte o gustare între două mese principale care se depărtează prea mult, pentru ca stomacul să nu lucreze în gol și să nu secrete suc gastric în exces, una din cauzele frecvente ale balonării.

3. Mănâncă încet și mestecă bine fiecare îmbucătură

Graba strică treaba! Nu te grăbi să termini repede mâncarea din farfurie și nu introduce o cantitate mare de alimente în gură. O legătură cu problemele digestive date de apariţia balonării, în cazul nerespectării regulilor de mai sus, este vorbitul la masă.

4. Evită fumatul, consumul de cafea și alcool în exces, precum şi consumul alimentelor prea calde sau prea reci

Toate aceste categorii şi tipuri de alimente sunt iritante pentru mucoasa stomacului şi a intestinelor tale, care se pot revolta la un moment dat, producând neplăcuta senzaţie de balonare. Nu mesteca gumă, deoarece aceasta poate stimula motilitatea gastrointestinală!

5. Evită băuturile carbogazoase

Un real pericol pentru siluetă sunt sucurile carbogazoase. Acestea conțin foarte mult zahăr, iar nici variantele light nu sunt o alegere mai fericită. Este recomandat să consumi 2 litri de lichid pe zi precum, apa, ceaiuri sau apă infuzată, dar nu carbogazoase.

6. Evită alimentele care te balonează

Fasolea boabe, varza, ciupercile sau castraveţii te pot balona, dar nu sunt doar acestea. Nu există o regulă general valabilă pentru alimentele care pot balona, fiecare dintre noi fiind diferit şi pe fiecare îl poate balona un alt tip de aliment. Câteodată însă se poate să nu ai nicio explicaţie alimentară pentru senzaţia de balonare.

7. Elimină legumele crude, fibroase și fructele necoapte

Diminuează sau elimină pentru o vreme cantitatea de legume crude, fibroase, fructele necoapte şi toate alimentele tari, uscate, cât şi pe cele cu prea multe fibre, aliment procesat din comerţ, afumăturile, alimentele sărate, produsele de panificaţie, patiserie şi cofetărie, sosurile şi semipreparatele. Ca după masă să nu ai senzația de discomfort abdominal, alege mâncarea gătită în casă, de preferat fiartă, ușor digerabilă, potrivit Totul despre slăbit.