Aflați cum să pregătiți untul de cocos, un aliment care are aplicații în cosmetică și care ar contribui la îmbunătățirea sănătății.
Untul de cocos este un produs care poate fi considerat sanatos atata timp cat este consumat in proportie corecta. Are in interior grasimi de tip cis care contribuie la modularea mecanismelor inflamatorii ale organismului.
Este important de menționat că este necesar să se evite supunerea untului de cocos la temperaturi ridicate, deoarece altfel calitatea lipidelor sale ar putea varia.
Pe de alta parte, considera ca aportul de acizi grasi este necesar pentru mentinerea sanatatii. Contrar a ceea ce s-a crezut de mulți ani, acești nutrienți nu provoacă boli cardiovasculare atâta timp cât sunt de tip cis. Este adevarat ca sunt energici, dar introducerea lor in contextul unei alimentatii echilibrate ar fi suficienta.
Ingrediente pentru a face unt de cocos
Pentru a face unt de cocos veți avea nevoie de un singur ingredient: 500 de grame de nucă de cocos rasă. Acum, in functie de calitatea acestuia, vei obtine un rezultat cu caracteristici organoleptice diferite. Pe cât posibil, se recomandă utilizarea unei nuci de cocos dintr-un soi organic, deoarece densitatea nutritivă și aroma sa sunt mult mai mari.
Pas cu pas
- Pentru a face unt de cocos ai nevoie doar de nucă de cocos rasă.
- Pune continutul ras in paharul unui robot de bucatarie.
- Se macină la putere maximă timp de un minut.
- Ulterior, reduce progresiv viteza până ajunge la minim.
- Odată ce procesul este finalizat, utilizați o spatula de bucătărie pentru a separa partea care a fost lipită de margine.
- Puneți din nou procesorul încă 25 de secunde la putere maximă. Scopul este de a obține o cremă netedă și omogenă cu o textură semi-lichidă la temperatura camerei.
- Este important de reținut că, dacă este supus unui proces la rece, va deveni mai dur. Dacă că este încălzit, va căpăta rapid o formă lichidă.
Cum se folosește untul de cocos în bucătărie?
În domeniul culinar, untul de cocos are mai multe întrebuințări practice. Este obișnuit ca acest ingredient să facă parte din multe rețete de coacere sau smoothie. Poate fi inclus în mâncarea pentru bebeluși și combinat cu iaurturi, terci de fulgi de ovăz sau orez.
Persoanele care urmează o dietă vegană beneficiază și de a-l include în dieta obișnuită. Cu toate acestea, nu este recomandat să gătiți direct cu ulei de cocos ca înlocuitor al uleiului de măsline extravirgin.
Deoarece conține o proporție mai mare de acizi grași de tip saturat, devine mai sensibil la temperaturi ridicate. Proporția de lipide care devin trans este mai mare, lucru care este dăunător.