Acest tip inedit de cheesecake face furori în restaurante. Dar și prețurile sunt pe măsură. Dacă te întrebi cum să-ți creezi propriul cheesecake ars, păstrându-i gustul deosebit și păstrând, totdată, și mai mulți bani în buzunar, avem soluția.
Direct din bucătăria Jamilei, ies la iveală următoarele ingrediente necesare pentru prăjitura cu brânză perfectă:
6 ouă
▢1 kg cremă de branza
▢500 ml smântână pentru frișcă
▢zeama de la 1 lămâie
▢coaja de la 1 lămâie
▢250 g zahăr cu aromă de vanilie
▢60 g făină
Mod de preparare
În primul rând, trebuie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, ne avertizează Jamila. Apoi, amestecați toate ingredientele – aveți grijă ca brânza să nu fie în varianta light. În caz contrar, ea va fi mult prea greu de închegat și, pe deasupra, nici gustul nu va mai fi același. Lămâia și vanilia sunt doar opțiunile celebrei gospodine pentru aromă, însă este posibil ca cheesecake-ul San Sebastian să aibă orice altă savoare vă doriți.
Amestecul se pune în cuptor, unde se ține vreme de 40 de minute. După ce se scoate, se ține la răcorit și poate fi servită ca atare sau cu dulceață.
Valori nutriționale
Pentru că știm că este important să știți cât de sănătos este desertul pe care îl veți consuma, vă punem la dispoziție valorile pentru o porție. În cazul acestei prăjituri, se consideră de regulă că prin „porție” ne referim la o felie de aproximativ 120 de grame.
Calorii: 424kcal | Glucide: 23g | Proteine: 7g | Grasimi: 35g | Grasimi saturate: 20g | Grasimi polinesaturate: 2g | Grasimi mononesaturate: 9g | Grasimi nesaturate: 0.01g | Colesterol: 160mg | Sodiu: 228mg | Potasiu: 142mg | Fibre: 0.1g | Zahar: 19g | Vitamina A: 1391IU | Vitamina C: 1mg | Calciu: 92mg | Fier: 1mg sunt valorile trecute pe pagina JamilaCuisine.Ro.
Așadar, numărul de calorii nu este unul foarte mare pentru un dulce. Iar calciul și potasiul sunt binevenite. Pe de altă parte, sodiul în exces poate să nu fie o alegere pentru cele mai multe dintre noi. De asemenea, trebuie să aveți grijă la faptul că, acesta fiind un produs cu zahăr, există riscul unei creșteri glicemice rapide, urmată de o scădere bruscă. Pentru a atenua pe cât posibil aceste neplăceri, recomandăm să fi mâncat înainte o masă bogată în proteine – este studiat faptul că atunci când consumați dulcele ca desert și nu ca masă de sine-stătătoare, căderile glicemice tind să fie mai reduse.