Lifestyle

Cum să faci un prânz rapid și delicios? Quiche cu ciuperci, un deliciu

Cum să faci un prânz rapid și delicios? Quiche cu ciuperci, un deliciu

Cum să faci un prânz rapid și delicios? Quiche cu ciuperci, un deliciu devenit capriciu! Când vrei să gătești ceva bun la masa de prânz, bucătarii cu experiență recomandă ingrediente simple. Cu ajutorul lor vei obține cele mai delicioase preparate.

Cum să faci un prânz rapid și delicios?

Noi vă recomandăm ca la masa de prânz să gătiți ”quiche cu ciuperci”. Pentru această rețetă aveți nevoie de 400 g ciupercile champignon, ceapa, smântână, 200 g de brânză emmental, un strop de vin alb și făină, puțin unt, sare și piper.

Quiche cu ciuperci, un deliciu

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 25g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece
  • sare

Pentru umplutură:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 300 g smântână
  • 3 ouă
  • 200 g de brânză emmental
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci făina cu puţină sare. Adaugi untul, apoi oul şi apa. Omogenizezi aluatul, îl înfăşori în folie alimentară şi-l laşi 30 de minute.

Presari puţină făină pe masa de lucru şi întinzi o foaie rotundă şi potrivită ca grosime. Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o formă de tartă, după aceea îmbraci interiorul acesteia cu foaia de aluat şi o înţepi cu o furculiţă, recomandă clickpentrufemei.ro.

Cureţi ciupercile şi le feliezi. Păstrezi câteva felii pentru decor, iar restul le mărunţeşti. Sotezi ciupercile, apoi le amesteci cu ceapa tocată şi cu vinul alb. Laşi totul la fiert 5 minute, apoi le dai deoparte. Combini smântâna cu ouăle şi brânza mărunţită. Amesteci totul cu ciupercile şi condimentezi.

Torni compoziţia în formă, peste aluat. Aşezi deasupra umpluturii, din loc în loc feliile de ciuperci păstrate.

Preîncălziți cuptorul şi laşi quiche cu ciuperci la copt aproximativ 40 de minute.

Poftă bună!