Unele dintre dulciurile preferate de copii, dar și de adulți, sunt brioșele cu ciololată. Brioșele cu ciocolată arată fantastic, sunt delicioase și chiar foarte ușor de preparat.
Rețetă pentru biorșe cu ciocolată
Așa cum pe vremuri desertul favorit al copiilor era pandișpanul cu vișine, checul în două culori sau tortul diplomat, în prezent, noua generație adoră brioșele cu ciocolată.
Ingrediente:
- 240 g făină
- 150 g ciocolată
- 150 g zahăr
- 100 g unt moale
- 80 ml lapte
- 4 oua mici sau 2 mari
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1 esență de vanilie
- puțina sare
Mod de preparare:
Incorporează ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea și praful de copt. Ulterior amestecă totul cu ouăle și untul moale. E recomandat să lași untul la temperatura camerei cu câteva zeci de minute înainte să te apuci de preparat. Amestecă totul cu lapte și ciocolată, iar mai apoi pune esența de vanilie. Aici poți înlocui cu aromele dorite precum: esență de migdale, rom, ciocolată, etc. Lasă-le în tava pe care ai ales-o pentru copt preț de cinci minute pentru a se aerisi puțin, mai apoi bagă-le la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius. Le poți verifica în acest timp pentru că nu este un desert pretențios, potrivit Playtech.