Lifestyle

Cum să faci înghețată de casă ușor și rapid! Ai nevoie de 2 ingrediente banale

Cum să faci înghețată de casă ușor și rapid! Ai nevoie de 2 ingrediente banale

Cum să faci înghețată de casă ușor și rapid! Înghețata este, fără îndoială, una dintre cele mai renumite invenții ale bucătăriei italiene din lume. Și de aceea aici vă vom arăta cum să faceți o înghețată delicioasă cremoasă de casă, ușor și rapid de făcut.

Este un desert rece, ideal ca gustare, și foarte plăcut pentru adulți și copii. Pe scurt, ce este mai gustos decât înghețata în zilele toride?

Cel mai bun lucru este că pentru a pregăti o înghețată bogată și cremoasă, nu aveți nevoie de o mașină de înghețată. Aici vă vom spune cum să preparați înghețată de casă cu ajutorul unui blender!

Cum să faci înghețată de casă ușor și rapid! La fel ca în cazul unei înghețate clasice, puteți obține toate aromele care vă plac cel mai mult; din acest motiv în această postare vă prezentăm patru gusturi: stracciatella, cafea, oreo și ciocolată. Una mai bogată decât cealalaltă! Așadar, fără alte întrebări, iată câteva reguli simple pentru a face înghețată de casă în câteva minute!

Ingrediente:

Pentru a face înghețata:

  • Smântână pentru frișcă 500ml
  • 350ml lapte condensat

Pentru aromă:

  • Ciocolata amara in bucati mici
  • Cafea solubila
  • Cookie-uri Oreo
  • Pudră de ciocolată amară

Pregătirea înghețatei de casă

1 – Pentru a începe prepararea înghețatei, se toarnă 500 ml de smântână rece într-un castron și se bate la punct mediu.

2 – Apoi adăugați 350 ml de lapte condensat și bateți până se amestecă cu smântâna pentru frișcă.

3 – Se toarnă jumătate din crema obținută într-un recipient de 500 ml

Pentru a obține primul gust de stracciatella, adăugați ciocolată neagră în bucăți mici și amestecați.

Odată ce am obținut stracciatella, putem trece la a doua aromă: înghețata de cafea; pentru a face acest gust, adăugați 20gr de cafea solubilă în crema rămasă, apoi amestecați bine cu o lingură până când cafeaua solubilă se dizolvă

Apoi se toarnă într-un recipient de 500 ml și se decorează cu boabe de cafea.

După ce ați făcut înghețatele, păstrați recipientele acoperite în congelator timp de 4-5 ore.

În același mod puteți obține alte două arome de înghețată: Oreo și înghețată de ciocolată.