Lifestyle

Cum să faci cornulețe vieneze, desertul popular de Crăciun în Austria. Secretul stă într-un condiment banal

Cum să faci cornulețe vieneze, desertul popular de Crăciun în Austria. Secretul stă într-un condiment banal

Cum să faci cornulețe vieneze, desertul popular de Crăciun în Austria. Secretul stă într-un condiment banal! Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale anului şi un motiv pentru membrii familiei şi apropiații lor să se adune în jurul mesei de sărbătoare, de pe masă nu trebuie să lipsească bucăţele tradiţionale.

Mai întâi pe masa de Crăciun se așează aperitivele, tobă, jumări, cârnați, caltaboș, apoi meniul se completează cu friptură, ciorbă de porc și sarmale. La desert, cozonacii sunt cele mai des întâlnite deserturi de Crăciun. Tot la desert se pot servi și delicioasele cornulețe umplute cu nucă sau rahat.

Coapte de mai bine de o sută de ani în perioada Crăciunului, aceste cornulețe vieneze sunt extrem de populare în Germania, Ungaria și în regiunea Tirolului.

Mirosul intens de vanilie va cuprinde toată casa

Mirosul intens de vanilie care se răspândește în bucătărie în timpul coacerii este aroma caracteristică a preparatelor festive austriece.

Cornulețe vieneze este o rețetă pe care trebuie să o încercați cel puțin o dată. Surprindeți-vă prietenii în timpul unei seri relaxante în fața șemineului cu o ceașcă de ciocolată caldă sau pregătiți un cadou de casă pentru a le oferi unei persoane speciale.

Ingrediente necesare pentru cornulețe vieneze

  • 100 g făină
  • 80 g făină de migdale
  • 1 ou
  • 40 g zahăr pudră
  • 80 g unt
  • sare
  • 1 păstaie de vanilie
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Mod de preparare cornulețe vieneze

  • Se pune făina pe blatul de lucru, se face o gaură în mijloc și se adaugă un ou și se toarnă zahărul. Cu vârful unui cuțit, tăiați o păstaie de vanilie și scoateți semințele. Adăugați-le la restul ingredientelor pentru a aromatiza aluatul.
  • Se adaugă făina de migdale, un praf de sare și untul rece tăiat în bucăți mici.
  • Se frământă rapid până se obține un aluat compact. Înfășurați amestecul cu o folie alimentară și puneți-o la frigider pentru aproximativ 45 de minute.
  • După acest timp, scoateți aluatul din frigider și, luând puțin câte puțin, frământați-l cu mâinile în cilindri cu diametrul de aproximativ 1 cm.
  • Împărțiți aluatul în părți de aproximativ 6 cm lungime și, subțiind ușor capetele, împăturiți-le pentru a forma o semilună. Acum au forma tipică de cornulețe vieneze.
  • Cornulețele se coc în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 10-15 minute dacă folosiți un cuptor cu ventilator sau la 180° timp de 15-18 minute. După ce s-au copt, se lasă la răcit câteva minute, apoi, înainte de a se răci complet, se trec în zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
  • Cornulețele vieneze se păstrează într-un borcan de sticlă, împreună cu păstaia de vanilie din care am luat semințele pentru rețetă. Acest lucru le va spori aroma și gustul, potrivit stiridiaspora.ro.