Mai e puțin până la Crăciun, iar friptură de porc este nelipsită de pe masa românilor în perioada sărbătorilor. Pentru că nu toată lumea știe cum se gătește o friptură perfect, un maestru bucătar a divulgat secretul lui.
Așadar, secretul unei fripturi de porc cu gust special îl dă berea. Carnea de porc va fi mult mai fragedă.
- 1 kg carne de porc
- 5 cepe
- 1 catel usturoi
- 3 linguri miere
- 50 g unt
- 500 ml bere neagră
- cimbru
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare friptură de porc cu bere
Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.
După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.
Sursa: unica.ro