Lifestyle

Cum putem ajuta creierul prin alimentație. Prof. Univ. Dr.: Recomand o linguriță de miere zilnic!

Cum putem ajuta creierul prin alimentație. Prof. Univ. Dr.: Recomand o linguriță de miere zilnic!

Cum putem ajuta creierul prin alimentație. Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea a oferit câteva reguli care sunt extraordinare pentru creier.

”Iată cum putem ajuta creierul prin alimentație. Câteva reguli:

Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30.

Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!

Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand de asemenea puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele.

Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe.

Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii.

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a spus Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.

Cum să împiedici degradarea sistemului nervos. Așa se produce „curățarea” creierului

”Câteva cuvinte despre degradarea sistemului nervos.

Sunt mai multe tipuri de demențe: demență senilă, vasculară etc. S-a conturat, în această eră „supramodernă”, o boală care la noi nu era acum ceva timp – Alzheimer. Recomand prevenirea acestei boli. Pentru că se poate! Pornim din copilărie, de la educație. Dar putem face pe tot parcursul vieții activități care ajută creierul și îl mențin „în formă”.

Iată câteva:

Discuțiile. În dialog ne punem mintea la contribuție, se creează sinapse (adică legături). Iar creierul trăiește prin legături.

Alimentația.

Somnul. În timpul somnlui se produce „curățarea” creierului. Trebuie să dormim!

Aer curat. Drumeții la munte, cât mai des.

Atmosferă plăcută, neconflictuală. Fără izolare și fără stat cu ochii în televizor sau în telefon / tabletă, că ne atrofiem cerebral.

Rebus, șah, puzzle. Este excepțional!

Învățați limbi străine după vârsta de 60 de ani.

Lucruri noi, oameni noi, locuri noi. Toate acestea înseamnă sinapse noi, deci un creier funcțional”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.