Cum prepari sănătos sarmalele! NU adăugați acest ingredient la gătit. Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că sarmalele reprezintă un fel de mâncare echilibrat.
Preparatul românesc se poate transforma în “farfurie ideală” dacă se ține cont de anumite condiții în momentul în care sunt gătite.
În cazul în care sunteți preocupați de kilogrameșe în plus, nutriționistul Mihaela Bilic are soluția salvatoare. Renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă!
„Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional.
Cum prepari sănătos sarmalele! NU adăugați acest ingredient la gătit. Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
– porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
– carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
– să nu fie adăugat la gătit ulei – de niciun fel!!
– să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
– smântâna să fie folosită ca decor
– să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului”, a explicat Mihaela Bilic pe Instagram.
„În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă”, a adăugat nutriționistul.