Cum prepari o ciorbă de burtă delicioasă! Ciorba este un fel de mâncare este extrem de accesibil, se poate prepara rapid și există o mulțime de rețete care pot mulțumi pe toată lumea. Această rețetă este numai bună pentru zilele friguroase de toamnă.
Ingrediente:
- 4 litri apă
- 1 kg burtă congelată sau proaspătă
- 3 bucăți de rasol de vită
- 3 cepe mari
- 1 țelină
- 1 păstârnac
- 3 morcovi
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingură mare de boabe de piper negru
- 4 lingurițe de sare
Ingrediente pentru a drege ciorba:
- 5 gălbenușuri
- 350 ml smântână (30% grăsime)
- 1 căpățână mare de usturoi
- 1 morcov ras și călit
- oțet
Ingrediente pentru servit:
- oțet
- ardei iuți
- pâine
- smântână
Cum prepari o ciorbă de burtă delicioasă! Mod de preparare: 1. Se spală bine burta și apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.
Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.
Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.
După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.
Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. Se servește cu mujdei, smântână și pătrunjel.