Cum prepari chifteluțele din legume. O rețetă savuroasă, care îți lasă gura apă! În cazul în care nu știi ce să mai gătești, îți prezentăm o variantă ușor de făcut, care are un gust desăvârșit. Te vei îndrăgosti de această rețetă RAPIDĂ. Este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru o alimentație sănătoasă.
Ingrediente:
- 500 g dovlecei,
- sare,
- 1 ou,
- piper măcinat,
- 100 g pesmet,
- 2-3 fire ceapă verde,
- 1 legătură pătrunjel tăiat fin,
- ulei pentru prăjit,
- piure de cartofi.
Preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare, îi dai deoparte 30 de minute și-i storci pentru a elimina excesul de zeamă. Adaugi oul, piper, după gust, pesmetul, verdeaţa şi le amesteci cu grijă. Cu o linguriţă, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le serveşti cu salată de legume şi cu piure de cartofi.