Cum pregătești un mic dejun gustos și sănătos. Astăzi, rețetă de omletă spaniolă cu cartofi! Rețeta tradițională pentru omletă de cartofi sau omletă spaniolă, un fel de mâncare de bază din bucătăria spaniolă pe bază de cartofi, ouă și ceapă.
- 6 ouă
- 3 cartofi (600 gr)
- 1 ceapa mica
- 1 ardei gras verde
- 2 pahare de ulei de măsline
- Sare
- o frunza de patrunjel
Mod de preparare:
Cum pregătești un mic dejun gustos și sănătos. Astăzi, rețetă de omletă spaniolă cu cartofi! Curățați și tăiați ceapa în cuburi medii. Curățați ardeiul verde, scoateți tulpina și semințele și tăiați-le în cuburi.
Dacă cartofii sunt murdari, treceți-i prin apă. Curățați-i, tăiați-i în jumătate pe lungime, apoi tăiați fiecare bucată în jumătăți de lună subțiri de 1/2 inch.
Puneți totul în tigaie, condimentați după bunul plac și prăjiți la foc mic timp de 25-30 de minute.
Scoateți de la prăjit și scurgeți surplusul de ulei. Transferați uleiul într-un recipient și lăsați-l deoparte. Curățați tigaia cu hârtie de bucătărie absorbantă.
Crăpați ouăle, puneți-le într-un castron mare și bateți-le. Sarati-le dupa bunul plac, adaugati cartofii prajiti, ceapa si piperul si amestecati bine.
Puneți tigaia din nou pe foc, adăugați un strop de ulei și adăugați amestecul. Amestecați puțin cu o lingură de lemn și așteptați (20 de secunde) să înceapă să se fixeze.
Separați marginile, acoperiți tigaia cu o farfurie cu un diametru mai mare decât tigaia și răsturnați-o.
Se toarnă din nou, astfel încât să se așeze pe cealaltă parte.