Lifestyle

Cum poți să slăbești cu 15 lei pe zi. Nutriționist: Blând, eficient şi fără înfometare

Cum poți să slăbești cu 15 lei pe zi. Nutriționist: Blând, eficient şi fără înfometare

Cum poți să slăbești cu 15 lei pe zi. Cori Grămescu, nutriționist, a explicat ce trebuie să faci ca să topești kilogramele blând, eficient şi fără înfometare.

„În fiecare zi avem nevoie de 300 de grame de fructe diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt şi ouă, precum şi de 270 de grame de peşte, carne sau lactate, precum şi de 20 de grame de nuci. Acest minim nivel caloric ne asigură un plan de mese care creează deficit caloric şi care ne ajută să slăbim blând, eficient şi fără înfometare. Dacă obiectivul nostru este să ne menţinem şi să fim sănătoşi, e suficient să creştem cantităţile de mai sus cu circa 30%. Ca şi preţ obţinem o valoare între 15 şi 20 lei pe zi în funcţie de ingredientele alese, ceea ce este absolut accesibil pentru majoritatea oamenilor cu un job stabil”, explică Cori Grămescu., potrivit adevarul.ro.

Listă de cumpărături

1. Legume

La un preţ de 2-5 lei per kilogram găsim roşii, dovlecei, morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, dovleac, varză, vinete ori sfeclă roşie. „Toate aceste legume sunt de sezon, iar dacă sunt gătite corect sunt foarte prietenoase cu silueta şi totodată foarte gustoase”, menţionează nutriţionistul Cori Grămescu. De asemenea, la un preţ de 9-12 lei per kilogram putem cumpăra spanac congelat şi broccoli.

2. Fructe

Cori recomandă prunele şi perele la un preţ de 3-5 lei per kilogram şi strugurii sau gutuile la 6-10 lei per kilogram în funcţie de locul de unde le cumpărăm.

3. Carbohidraţi

„Pentru a avea energie peste zi şi o senzaţie confortabilă de saţietate avem nevoie de carbohidraţi proveniţi din cereale integrale sau cartofi. Cartofii se găsesc la circa 2 lei per kilogram, iar orezul, fulgii de ovăz şi cei de secară sau hrişcă sunt cam 6-8 lei per kilogram”, explică Cori Grămescu.

4. Proteine

Putem opta pentru un pui întreg la 8-10 lei per kilogram sau curcan întreg la 21 de lei per kilogram. „Avantajul când cumpărăm carnea integrală este că beneficiem nutriţional de pe urma colagenului conţinut în articulaţii şi putem prepara grătar din piept, pilaf cu legume sau ghiveci cu legume din pulpe şi o ciorbă sau supă perfecte pentru sistemul imunitar în sezonul rece din oase, aripi şi gât”, spune nutriţionistul şi fondatorul platformei de diete yummdiet.com Cori Grămescu.

De asemenea putem opta pentru scrumbia şi hamsia la 13-15 lei per kilogram sau guvizi şi macrou, la un preţ de 25-30 de lei per kilogram.

În ceea ce priveşte ouăle, Cori Grămescu recomandă să cumpărăm ouă de la animale crescute la sol şi hrănite cu cereale şi iarbă, pe care le găsim la preţul de 1 leu per ou.

„Lactatele procesate sunt în general scumpe, dar am selectat 3 opţiuni foarte versatile şi convenabile financiar: brânza proaspătă dietetica pe care o găsim la vrac la 20-24 de lei per kilogram, iaurtul grecesc bio la circa 8-9 lei per kilogram şi telemeaua de capră care costă între 28 şi 35 de lei”, completează nutriţionistul Cori Grămescu.

5. Grăsimi sănătoase

Pe lista de cumpărături pentru un buget redus ar trebui să se regăsească şi nucile româneşti, la 35-50 de lei per kilogram.