Cum îți dai seama dacă untul pe care îl cumperi este sănătos. Testul care nu dă greș niciodată! Untul natural și organic artizanal este sănătos și delicios, perfect pentru a fi folosit în orice rețetă, pentru coacere sau întindere pe pâine.
Untul aparține celor mai valoroase produse lactate. Compoziția include vitamine din mai multe grupuri, carbohidrați complecși, proteine, minerale, grăsimi. Datorită calciului, zincului, sodiului, fosforului, fierului și a multor alte enzime, starea părului, a pielii și a unghiilor este îmbunătățită. Untul se face prin frișcă făcută din lapte de vacă.
Cum să alegi unt de înaltă calitate
Cum îți dai seama dacă untul pe care îl cumperi este sănătos. Producătorii fără scrupule adaugă conservanți, forțând consumatorii să se îndoiască de calitatea produsului. Rețineți lucrurile importante la care trebuie să acordați atenție atunci când cumpărați un produs.
Uită-te la compoziția sa, ar trebui să aibă doar 2 ingrediente: lapte integral și smântână.
Dacă „untul” nu este nicăieri pe ambalaj, atunci acesta poate fi o margarină sau unt.
Untul adevărat poate fi determinat și prețat: produs din lapte de vacă, este mult mai scump decât înlocuitorii.
Culoarea untului nu trebuie să fie intens galbenă sau prea albă.
Untul natural nu se lipeste de ambalaj sau de cutit, este destul de solid la atingere.
Uită-te la data de expirare: pentru unt, din lapte natural de vacă, această perioadă nu trebuie să depășească zece zile. Pentru untul conservat, data de expirare nu trebuie să depășească trei luni.
Când untul natural începe să se topească, procesul are loc uniform și, la suprafață, nu se formează picături. Acestea apar doar în margarină.
Untul natural se înmoaie mult mai lent decât margarina.
Untul preparat din cremă de înaltă calitate este solid și neted, iar în locul tăierii veți vedea o strălucire ușoară.
Scos din frigider, untul natural nu se sfărâmă. Va forma un strat dens și uniform atunci când te duci să-l întinzi pe pâine.
Cum se determină calitatea untului
După deschiderea produsului, veți observa că pe ulei a apărut o peliculă ușoară. Tonul său variază de la închis la galben deschis. Acest fenomen se numește shtaffom, este considerat normal.
Dacă culoarea este dominată de un pigment galben bogat, uleiul conține beta-caroten (un colorant). Nici produsul de calitate nu este albicios.
Untul trebuie să fie bej (nu alb!) Cu o ușoară nuanță galbenă. Aceasta indică un conținut suficient de grăsime. Când este tăiat, produsul este uscat, strălucitor. Compoziție benignă plăcută la gust, fără amărăciune.
După cum sa menționat mai sus, magazinele nu îndeplinesc întotdeauna condițiile de depozitare. Prin urmare, dacă uleiul a fost ținut la lumină sau la o temperatură de peste +3 grade, deteriorarea este inevitabilă.
Oxigenul contribuie la oxidare, în urma căruia încep să se formeze cetone, aldehide și cetoacizi, dăunătore oamenilor. O situație similară se observă în cazurile în care untul expiră.