Atunci când nu își găsesc rezolvarea pe Pământ, unii oameni caută ca soluțiile să le vină din lumea invizibilă, la care ei cred că pot avea acces cu ajutorul persoanelor ce dau anunțuri inclusiv în mediul online.
Cum i-a prostit „măicuța Filofteia și starețul ei” pe oamenii cu probleme, care le cereau ajutorul. Doar de la o femeia au încasat 60.000 de euro
Există oameni cu har divin, dar puțini sunt cei aleși. Majoritatea, așa cum și Biblia spune, sunt falși: ”Mulți profeți mincinoși se vor arăta”(Iisus).
Există zeci și sute de filmulețe pe internet cu sfaturi, păreri, clarviziuni, doar trebuie să distingem care sunt cu adevărat reale și care sunt doar pentru binele celui care le promovează.
Universul este matematic și funcționează pe baza logicii divine. Există legi universale care trebuie respectate, orice încălcare cât de mică atrăgând situații de viață grele din care, uneori, nu se mai vede sfârșitul.
Așa ajung unii oameni, atrași ca un magnet, să se îndrepte spre cei care postează anunțuri-capcană. Victimele sunt exact persoanele care au senzația că nu se mai pot descurca singure și trebuie să fie ajutate, de undeva din lumea energetică invizibilă.
Povestea măicuței Filofteia și a starețului ei
Cristina Ghiocel sau măicuţa Filofteia, aşa cum se recomanda pe internet, secondată de Victor Mantu, cunoscut ca fiind ”părintele stareţ” al unei mănăstiri din Urlaţi, Prahova, au reuşit să înşele mai mulţi români, unii dintre ei plecaţi la muncă în afara ţării. Ea le promitea vindecare grabnică sau înlăturarea duşmanilor, pe căi numai de cei doi ”tămăduitori” ştiute.
Ghiocel şi Mantu, originari din Ploiești, îşi găseau clienţii în mediul virtual. Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“. De clienţi nu duceau lipsă. Totul mergea ca ”uns”. Cei doi erau contactaţi telefonic de diferiți oameni, femei şi bărbaţi, români, împrăștiați în toate colțurile lumii, aflaţi în situaţii de viaţă marcate de griji și durere.
Unii dintre ei aveau rude apropiate bolnave, chiar copii în stare critică, alţii căutau ”leac” pentru bolile personale pe care medicii nu reuşiseră să le vindece, iar toţi, în disperare de cauză, căutau o cale, o alternativă care să le aducă alinarea. Convinşi că doar ”lucrarea” măicuţei cu har divin le mai poate rezolva necazurile, oamenii au ajuns să plătească bani grei crezând în promisiunile Cristinei Ghiocel.
Capcana prin care curgeau banii la nesfârșit
Așa numita măicuță cerea, la începutul ”lucrării”, sume de bani simbolice, o sută de euro, dar ajungea în câteva zile să stoarcă toţi banii pe care oamenii erau dispuşi să-i dea doar pentru a scăpa de probleme.
O femeie din Bistriţa, de exemplu, mama unui copil bolnav, a ajuns să le plătească acestora nu mai puţin de 60.000 de euro. Timp de trei ani femeia le-a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, chiar şi câte 5.000 de euro la o tranzacție, ajungând chiar să se și împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a satisface nevoile ”lucrării”.
Şmecheria era clasică. Nu plăteşti, lucrarea neterminată va întoarce răul, acesta fiind încă nebiruit de vrăjile ”măicuţei” care se văita că stă zi şi noapte în post şi rugăciune special pentru client, relatează povestea pe larg adevărul.ro.
După faptă și pedeapsa
Totul a fost bine și frumos pentru ei, până într-o zi când au intrat pe fir și oamenii legii români. Așa că, într-un final, Ghiocel şi Mantu au fost reclamaţi la poliţie fiind, ulterior, judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, ”părintele stareţ” a murit, iar procesul în ceea ce-l priveşte a încetat de facto.
A rămas să răspundă în faţa instanţei doar tânăra Ghiocel, care a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, efectuată la bibliotecă sau la hipodrom. Instanţa a decis însă să pună sechestru pe casa tinerei ”măicuțe”, pentru ca victimele să-şi poată recupera banii.
Sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este, deocamdată, definitivă, dar, cu siguranță, cazul va fi soluționat spre binele suprem al persoanelor amăgite, pentru că nici o faptă nedreaptă nu rămâne fără pedeapsă, mai devreme sau mai târziu.