Imaginați-vă că într-o zi vă ocupați de renovarea casei și dărâmați un perete. În spatele acestuia, descoperiți o cameră misterioasă despre care nu știați că există. Dincolo de cameră se află o serie de tuneluri surprinzător de complexe. Exact așa s-a întâmplat în povestea pe care o redăm în continuare.
Cum arată orașul subteran sau buncărele antice pe care l-a descoperit un bărbat în timp ce își renova casa. Imaginile sunt spectaculoase. Video
Un bărbat din regiunea Cappadocia, Turcia, a dărâmat un perete din casa sa și a dat din greșeală peste un oraș subteran antic numit Derinkuyu.
Când s-a apucat într-o zi de renovarea unei camere din casa lui, el a dat de un tunel unde putea să coboare pe scări vechi abrupte. A făcut câțiva pași și a descoperit unul după altul mai multe tuneluri subterane.
Ce se afla la capătul tuturor acestor tuneluri? Un oraș subteran, unul care a fost abandonat și complet uitat timp de secole. Imaginile sunt surprizătoare, magnifice și fascinante, incredibile, dar adevărate.
Această situație se aseamănă cu relatarea unui alt bărbat tot din provincia Nevșehir din Turcia, în 1963. Acesta a dărâmat un perete din casa sa și a dat din greșeală tot peste orașul subteran antic – Derinkuyu.
Noul oraș descoperit reprezintă una dintre zecile de structuri subterane sculptate în stâncă din regiunea Cappadocia. Orașul conține diverse intrări și ieșiri, pasaje de legătură, un sistem de ventilație (aerul este cu siguranță un lucru la care trebuie să te gândești atunci când trăiești atât de mult sub pământ) și fântâni.
Dar care este rostul unui oraș subteran atât de adânc și de extins, s-au întrebat, pe bună dreptate, specialiștii.
Experții înclină să creadă că aceste locații subterane au acționat ca buncăre subterane antice pentru civilizațiile din trecut. Este posibil ca acestea să fi vrut să scape de amenințarea unui război sau a unui dezastru natural, este explicația areheologilor, astăzi.
Și datorită dorinței unor oameni de a face unele schimbări în casele lor, a fost descoperită Derinkuyu, o locație frumoasă și unică pe care mulți oameni au ocazia, acum, să o viziteze și să o studieze.
Foto: turismistoric