Lifestyle

Cum arată arborele genealogic al familiei regale. Linia de succesiune, acum când Charles este rege

Cum arată arborele genealogic al familiei regale. Linia de succesiune, acum când Charles este rege

Așa cum o tânără prințesă Elisabeta a devenit regină după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1952, tot așa fiul ei cel mare preia acum coroana, moștenind titlurile și pământurile, scrie presa internațională, astăzi.

Cum arată arborele genealogic al familiei regale. Linia de succesiune, acum când Charles este rege

Când unchiul ei, regele Edward al VIII-lea, a abdicat în favoarea tatălui ei în 1936, Elisabeta a devenit moștenitoare a tronului la vârsta de 11 ani și regină la 25 de ani.

Moartea ei la vârsta de 96 de ani deschide o nouă eră în care regele Charles va încerca să aducă propria viziune asupra rolului, valorificând în același timp popularitatea și sprijinul reginei inimii britanicilor.

Regele Carol va deveni cea mai în vârstă persoană din istoria Marii Britanii care va fi încoronată monarh. Foto: Nick Knight/PA

Prințul William, acum moștenitor al tronului, și soția sa, ducesa de Cambridge, vor prelua roluri din ce în ce mai publice în timp ce o vor ajuta pe Majestatea Sa să conducă monarhia spre o nouă eră.

O serie de nașteri regale din ultimii ani au împins membrii seniori ai familiei mai jos în linia de succesiune. Foto: Ducesa de Cambridge/PA

Instituția s-a schimbat dramatic în ultimii ani, odată cu relocarea în străinătate a Ducelui și Ducesei de Sussex și retragerea efectivă din viața publică a Ducelui de York. Cu toate acestea, ambii duci își păstrează locul în linia de succesiune, care poate fi modificată doar printr-o lege a Parlamentului.

Legislația în Marea Britanie a fost modificată ultima dată în anul 2013, pentru a aboli prejudecata discriminatorie a bărbaților pentru copiii născuți după 28 octombrie 2011 și pentru a crea egalitatea de gen. Astfel, din punct de vedere istoric, prințesa Charlotte ar fi pierdut locul în favoarea fratelui ei mai mic, dar schimbările au făcut ca acest lucru să nu se întâmple.

Potrivit noii legislații, primele șase persoane din linia de succesiune trebuie să obțină permisiunea monarhului pentru a se căsători. Anterior, conform unei legi care datează din 1772, toți descendenții lui George al II-lea trebuiau să ceară permisiunea. De asemenea, legea a pus capăt prevederilor prin care cei care se căsătoresc cu romano-catolici sunt descalificați din linia de succesiune.

Linia de succesiune arată, acum, că regele Charles a preluat tronul, devenind rege al Regatului Unit și al regatelor din Commonwealth. Un amplu material pe această temă, în ediția de astăzi a The Telegraph.

Foto: caleaeuropeana