Nu este prima dată când un conațional de-al nostru se expune public, în situații care devin jenante, ulterior, pentru fiecare dintre noi care călătorim sporadic sau lucrăm permanent peste hotare. De această dată este vorba despre o femeie din România, plecată peste hotare, care a găsit o sursă de venit prin fraudarea unui pensionar cu o sumă uriașă.
Cum a reușit o româncă să fraudeze un pensionar din Spania cu o sumă halucinantă. Procurorii spanioli cer o pedeapsă pe măsură
Șase ani de închisoare în Spania au cerut pentru o româncă procurorii spanioli, pe motivul că ea ar fi fraudat un pensionar cu o sumă halucinantă. Mai exact este vorba despre un total de 340.000 euro, bani care s-au adunat în timp, după cum au relatat procurorii de caz.
Potrivit rechizitoriului, femeia ar fi retras suma respectivă din contul bancar al victimei, profitând de vulnerabilitatea acesteia. Bărbatul de 81 de ani, originar din Jerte, Extremadura, ar fi retras, sub îndrumarea directă a româncei care îl însoțea la bancă, sume mari din contul său curent.
Femeia era considerată însoțitoarea victimei, așa o vedea toată lumea. Așa însă se vedea din exterior. Doar că la momentul derulării faptelor reprobabile, victima, „suferea de o problemă cognitivă necunoscută, împrejurare care i-a afectat abilitățile intelectuale și voliționale.”
Din soldul de 366.072,56 euro existent la 5 martie 2019 la 7 aprilie 2020 au mai rămas 20.945,42 euro. În perioada menționată au fost efectuate 160 de operațiuni de retrageri de bani în sume între 200 și 18.000 euro, se arată în rechizitoriul anchetatorilor.
Ce făcea românca noastră cu banii
O parte din banii retrași de pensionar au fost trimiși, potrivit acuzațiilor, în România, de către pârâtă și familia sa, în ciuda faptului că toți erau șomeri în Spania.
Imediat ce se vedea cu banii în mână, atât inculpata, cât și alți membri ai familiei sale, care ofereau o mână de ajutor, „au trimis în România, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, peste 8.000 de euro, în ciuda faptului că erau șomeri ”.
Prin urmare, inculpata, care a acționat „ca un însoțitor obișnuit ” al victimei, „cu intenția de a profita de situația sa”, nu are antecedente penale, au scris, în concluzia cazului dat, procurorii, citați de media.
Faptele sunt încadrate la categoria de înșelăciune, fiind incriminate de Codul penal.
Pedeapasa cerută este una pe măsură. Procurorii cer acum condamnarea româncei la 6 ani şi 6 luni de închisoare şi la o amendă de 18 luni, cu o taxă zilnică de 12 euro. De asemenea, în cazul unei condamnări, inculpata ar trebui să despăgubească și victima cu 345.127,14 euro cu titlu de răspundere civilă.