Un desert delicios, pufos și foarte ușor de făcut este provocarea multor gospodine care nu vor să stea prea mult în bucătărie.
Prăjitura „Vis de primăvară” poate fi făcută cu ingrediente puține care nu costă prea mult.
Ingrediente:
Pentru foi:
-300 g faina
-200 g unt
-150 g zahar
-1 ou
-2 linguri cacao
-1 plic praf de copt
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-1 praf de sare
Pentru crema de cocos:
-6 albusuri
-250 g zahar
– 250 g nuca de cocos
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-zeama de la ½ lamaie
Pentru crema de ou:
-3 galbenusuri
-100 g zahar tos
-1 budinca de vanilie
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-500 ml lapte rece
-coaja
rasa de lamaie, optional
Pentru crema mascarpone:
-250 g mascarpone sau Quark
-100 g unt
-100 g zahar pudra
-1- 2 plicuri zahar vanilat
Pentru ornat:
-ciocolata rasa
Preparare:
Pentru foi:
Amestecati toate ingredientele până la omogenizare, impărțiți aluatul în două și intindeți foi de mărimea tăvii, direct pe hârtie de copt. Transferați prima foaie, cu hârtia de copt cu tot în tavă și puneți crema de cocos.
Pentru crema de cocos:
Bateți albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugați treptat zahărul, intercalat cu zeama de lămâie. Incorporați cu grijă nuca de cocos, amestecând cu o spatula, de jos in sus. Turnați crema peste prima foaie din tavă și nivelați.
Acoperiți cu a doua foaie, prin rasturnare de pe hârtie, ajutându-vă de acesta.
Dați la cuptorul preîncălzit, pentru circa 20 min, la foc potrivit spre mic sau până ce foile sunt coapte și crema de cocos fermă.
Scoateți din tava și lăsați la răcit pe un grătar.
Pentru crema de ou:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat pana ce zaharul este topit. Adaugati praful de budinca si treptat, laptele rece.
Fierbeti pe foc mic, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa.
Acoperiti vasul cu folie transparenta si lasati la racit.
Pentru crema mascarpone:
Bateți spuma untul cu zahărul și mascarpone până obțineți o cremă fermă.
Inglobați crema de ou răcită si mixați până obtineți o cremă omogenă.
Turnati peste blatul răcit, nivelați și presărați cu ciocolată rasă.
Dați la rece pentru cel puțin 4 ore sau până ce foile se înmoaie.