Pe data de 23 aprilie a avut loc Gala Capital, Excelență în Management. În cadrul evenimentului Cristina Uruc, director executiv Festivalul George Enescu, a fost una dintre laureatele la categoria Cultură. Acesta a primit premiul pentru management performant la cel mai important proiect cultural din România.
„Mulțumim foarte mult pentru recunoașterea eforturilor noastre pentru a promova cultura în România și cultura românească în lume. Noi asta facem prin festivalul și concursul internațional George Enescu. Deja s-au spus toate frazele introductive pe care eu le spun de obicei. Este important să menționăm că fără un sprijin al autorităților centrale, cum ar fi Ministerul Culturii și fără patronajul președintelui României acest eveniment nu ar putea să se susțină și să aibă anvergura pe care o are.
Aș vrea să mulțumesc echipei și partenerilor noștri. Suntem mândri că primim acest premiu, ne dorim să ne implicăm mai mult în ceea ce înseamnă promovarea culturii în societate, educația culturală și de asemenea, ne aveți alături în toate proiectele pe care doriți să le faceți. Mulțumim Capital și felicitări tuturor celor care ați fost premiați în această seară!”, declară Cristina Uruc pe scena Capital.
Cristina Uruc este manager Artexim, instituție subordonată Ministerului Culturii, și în 2023 a organizat și implementat alături de echipa ei Festivalul Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și cel mai important proiect cultural strategic pentru România. Festivalul Internațional George Enescu este nu numai cel mai mare și important proiect pe care Artexim îl organizează și implementează, ci reprezintă unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din lume.
Festivalul este pe buzele tuturor iubitorilor de artă
Renumitul festival este pe buzele tuturor iubitorilor de artă. Cristina Uruc ne dezvăluie care este cel mai de succes proiect pe care l-a implementat în cadrul acestuia în anul 2023: „importanța și renumele muzicienilor invitați la București (peste 3500), calitatea programului artistic garantată de viziunea maestrului Cristian Măcelaru, directorul artistic al Festivalului, cifrele impresionante la nivel logistic și de organizare plasează România în centrul hărții muzicii clasice de cel mai înalt nivel.”
Aflăm, de asemenea, de la aceasta că „dirijorul eston Paavo Järvi a afirmat, pentru o pătură sofisticată de oameni din toată lumea, că România este cunoscută datorită Festivalului Enescu și recunoscută ca o țară a culturii. Și nu cred există un mod mai frumos sau mai bun ca o țară să fie cunoscută decât așa – prin prisma culturii.”
Un 2024 după viața lui George Enescu
„În 2024, alături de echipa Artexim, organizăm Concursul Internațional George Enescu, ediția a 19-a, care va avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie la București. Concursul Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaționale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului Internațional George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România”, aflăm de la Cristina Uruc.
Acest renumit concurs este inspirat din modelul de viață al artistului al cărui nume îl poartă. Susține și promovează tinerele talente din muzica clasică, la fel cum marele compozitor îi sprijinea în timpul vieții pe tinerii muzicieni. „George Enescu a făcut donații substanțiale pentru a plăti burse acordate muzicienilor, iar în anul 1912 a susținut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înființa și acorda un premiu național de compoziție. În același timp, Concursul contribuie la promovarea muzicii lui George Enescu, întrucât sonatele și suitele sale sunt probă obligatorie pentru cei care ajung în semifinale”, susține Cristina.
Evenimentul este organizat cu sprijinul: RECICLAD’OR, PHILIP MORRIS ROMÂNIA, CATENA, APOLODOR, ALEXANDRION GROUP, REWIRE INTERIOR DESIGN ȘI GALERIA ROMANĂ.
Parteneri media: www.evz.ro, www.infoactual.ro, Evenimentul Istoric, www.infofinanciar.ro și www.edituradecarte.ro
Evenimentul poate fi vizionat integral pe pagina de Youtube Hai România.