Lifestyle

Cresterea „colesterolului bun” prin cateva metode simple. Aceste alimente au un rol esential!

Cresterea „colesterolului bun” prin cateva metode simple. Aceste alimente au un rol esential!

Cresterea „colesterolului bun” prin cateva metode simple. Nivelum optim de HDL-colesterol, atat pentru barbati, cat si pentru femei, este de 60 mg/dL. O valoare mai mica de 40 mg/dL indica un risc de aparitie a bolii coronariene.

Un rol important atat in metabolismul HDL-colesterolului, cat si al altor tipuri de colesterol, il joaca mostenirea genetica. Si in cazul hipercolesterolemiei familiale valorile HDL pot fi controlate.

Cresterea „colesterolului bun” prin cateva metode simple. Aceste alimente au un rol esential!

Iata cateva dintre cele mai bune metode prin care nivelul colesterolului bun poate fi cresut:

Faceti sport zilnic

Mentinerea sanatatii presupune o activitate fizica regulata. Tipurile de exercitii fizice asociate cresterii nivelului colesterolului bun sunt: mersul, inotul, dansul, ciclismul, alergatul si sporturi precum: tenis, volei, sau fotbal.

Tineti sub control greutatea

In cazul in care sunteti o persoana supraponderala/diagnosticata cu obezitate, reducerea greutatii, fie si cu cateva kilograme, poate contribui la imbunatatirea nivelului de HDL-colesterol.

Consumati grasimi sanatoase

Acestea sunt prezente in uleiul de avocado, peste, nuci, masline, etc.

Reduceti consumul de carbohidrati rafinati

Carbohidratii rafinati sunt prezenti in zahar, paine alba si orez alb. Reducerea cantitatii de carbohidrati consumati conduce la normalizarea nivelului lipoproteinelor cu densitate mare din sange.

Evitati alcoolul

Doar vinul rosu natural, consumat in cantitati moderate, pare a avea beneficii asupra organismului si regleaza metabolismul lipidic.

Consumati alimente bogate in vitamina B3

Vitamina B3 sau PP este vitamina carre contribuie la sanatatea intregului organism. Aceasta poate fi gasita in alimente precum mazarea verde, ciuperci, ton, carne de curcan, arahide, etc., dar si in suplimentele alimentare.