Coronavirusul face ravagii în România. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat extinderea carantinei. Localitățile învecinate cu orașul Bragadiru vor intra în carantină de la miezul nopții. Oamenii vor fi nevoiți să respecte reguli stricte pentru o perioadă de două săptămâni.
Tot mai multe localități intră în carantină, iar numărul infectărilor crește de la o zi la alta. Astfel, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a semnat două ordine.
Potrivit documentelor semnate de Raed Arafat, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, intră în carantină de marţi, de la ora 22,00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.
Decizia vine în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu noul coronavirus. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţă extraordinară, luni, două hotărâri prin care s-a propus instituirea carantinării zonale pentru comunele Chiajna şi Cornetu.
Coronavirusul face ravagii în România: 21.698 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat
Secțiile ATI din Capitală sunt pline cu pacienți infectați cu noul virus. În curtea spitalelor, ambulanțele stau la coadă pentru a interna pacienții infectați, iar pe holuri se află pacienții conectați la oxigen care nu mai au loc în saloane. Toate ventilatoarele sunt ocupate, iar cea mai dureroasă situație, spun medicii din prima linie, e noaptea, când le vin oameni în stare foarte gravă și nu îi pot primi.
„Acea cifră de 4.400 (de infectați, n.r.) nu este o cifră reală. Este o cifră a pacienților care ajung în camerele de gardă și care sunt raportați oficial. Din păcate, sunt mult mai mulți pacienți care își cumpără singuri teste rapide, și le fac acasă și aleg să nu declare faptul că sunt covid pozitivi”, a arătat medicul.
„Acea cifră de 4.400 (de infectați, n.r.) nu este o cifră reală. Este o cifră a pacienților care ajung în camerele de gardă și care sunt raportați oficial. Din păcate, sunt mult mai mulți pacienți care își cumpără singuri teste rapide, și le fac acasă și aleg să nu declare faptul că sunt covid pozitivi”, a arătat medicul.
Medic: Aceste imagini sunt mai mult decât familiare
„Pentru noi, imaginile acestea au devenit o obișnuință. Sunt zile în șir în care aceste imagini sunt mai mult decât familiare. Secțiile de terapie intensivă sunt pline și din păcate, acest nou val este cu pacienți cu vârstă mult mai tânără față de episodul anterior, sunt în jurul vârstei de 50-60 de ani marea majoritate, cu forme severe. De exemplu, în UPU sunt 15 pacienți pozitivi, din care opt au nevoie de ventilator, în condițiile în care secția de terapie intensivă este plină de o bună perioadă de timp. Transferuri am putut face puține și în general în afara Bucureștiului”, a mai declarat Fiorella Mitoiu pentru Digi 24.
Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 868.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
De menționat este faptul că, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 .
Tototdată, până astăzi, 21.698 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Mai exact, în intervalul 15.03.2021 (10:00) – 16.03.2021 (10:00) au fost raportate 133 de decese (75 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.