Actual

Corina Cretu, despre problema inegalității în țara noastră: România are nevoie disperată de o viziune de ansamblu

Corina Cretu, despre problema inegalității în țara noastră: România are nevoie disperată de o viziune de ansamblu

În cadrul unei dezbateri, europarlamentarul Corina Crețu a vorbit despre problema inegalității în țara noastră și a punctat disparitățile regionale din România.

Corina Cretu, despre problema inegalității în țara noastră

Miercuri, europarlamentarul Corina Crețu, în cadrul unei dezbateri organizate Fundația Friedrich Ebert (FES) România privind disparitățile regionale din România, a mărturisit că țara noastră are o nevoie disperată de o viziune de ansamblu privind dezvoltarea sa, iar problema inegalității a fost și a rămas una cronică.

Cu ocazia acestei dezbateri, a fost lansat și raportul FES intitulat ”România inegală. Disparități socio-economice 2020”, notează caleaeuropeana.

„Problema inegalității a fost și a rămas una cronică pentru România, în ciuda faptului că suntem de 14 ani membri ai Uniunii Europene. Acest lucru demonstrează încă o dată faptul că țara noastră, din păcate, încă nu a înțeles cum să folosească șansele extraordinare pe care le are ca urmare a acestui statut. Iar inegalitatea înseamnă, de fapt, sărăcie, excluziune socială, riscuri sociale și vulnerabilități extraordinare, în special pentru copii. România are nevoie disperată de o viziune de ansamblu privind dezvoltarea sa, ceea ce presupune o analiză foarte serioasă a nevoilor, dar și a resurselor pe care le avem la dispoziție. Avem acum șansa istorică a fondurilor europene rămase necheltuite din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, la care se adaugă fondurile din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și banii prin PNRR”, a afirmat Corina Crețu.

Diminuarea sărăciei

Corina Crețu a spus că una din marile provocări rămâne cea privind eliminarea sau diminuarea pungilor de sărăcie care încă există.

„Datele furnizate de Eurostat la finalul anului trecut conturează un tablou absolut dramatic în cazul României: sunt peste șase milioane de persoane care trăiesc la limita excluziunii sociale. Unul din trei copii este parte a unei familii expuse riscului sărăciei. Și lucrurile nu se opresc aici…”, a continuat aceasta.

Este necesar un angajament ferm din partea autorităților române

Europarlamentarul Corina Crețu a mai precizat faptul că este necesar un angajament ferm din partea autorităților române în această direcție și de pași cât se poate de concreți.

„E nevoie de colaborare, de renunțarea la politica dezbinării care, vedem și astăzi, caracterizează modul în care se desfășoară lucrurile în România. Politica de coeziune este o soluție cât se poate de concretă pentru a îmbunătăți viața oamenilor, iar aceasta trebuie să fie preocuparea centrală a oricărei administrații publice – locale sau centrale“, a scris, pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu, potrivit DC News.