- Ce să mănânci dimineața dacă ești la dietă
- Cori Grămescu împărtășește un meniu de mic dejun care nu îngrașă
Experții în diete consideră că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, care, din nefericire, mulți dintre nou sărim peste masa de dimineață. Ei spun că micul dejun dă startul activității tale și, de aceea, este foarte important ca prima ta masă să îți asigure energia necesară pentru prima parte a zilei.
Putem ieși din rutina unui mic dejun banal cu o rețetă banală de tartă cu spanac ce oferă satisfacție și energie până la prânz. Trebuie doar puțină imaginație. Iată sugestia oferită de Cori Grămescu.
Tartă ideală pentru mic dejun sau prânz
Cori Gramescu, renumita antrenoare de fitness de la Lady Fit și experta în diete, a postat o retetă de tartă cu spanac. Ingredientele folosite sunt: foi de plăcintă, doar 100 de grame, ceapă, ulei de măsline, brânză, ouă și spanac. Aici nu trebuie să fiți zgârciți, spanacul gătit este bogat în fier, care ne apără de aniemie
„Tartă cu spanac – 100 g foi de plăcintă, 600 g spanac, 4 cepe, 40 g ulei de măsline, 60 g feta, 4 oua. Se înăbușă ceapa tocata mărunt cu spanacul, când sunt gata se scurge zeama rămasă. Pe foaie pergament se pune foaia de plăcintă, apoi compoziția de spanac, feta mărunțită cu furculița și ouăle bătute spumă. Se coace la cuptor la 180 de grade până se încheagă oul. Este o tartă ideală pentru mic dejun sau prânz, alături de o salată de roșii cherry cu ridichi”, este reteta postată de Cori Grămescu.
Componente spanac (considerate la 100 de grame spanac proaspăt)
Calorii (conținut energetic): 20 kcal/85kJ
Apă: 92,7%
Albumină: 2,5 g
Hidrați de carbon: 1,6 g
Grăsimi: 0,4 g
Acid oxalic: 0,8 g
Carotinoidă: 0,8 mg
Vitamina B1: 0,1 mg
Vitamina B2: 0,2 mg
Acid nicotinic (Vitamina B3): 0,6 mg
Vitamina B6: 0,2 mg
Vitamina C: 40–150 mg
Vitamina E: 2,5 mg
Fier: 3–4 mg
Potasiu: 0,45 g
Calciu: 130 mg
Cupru: 0,1 mg
Magneziu: 23 mg
Sodiu: 65 mg
Fosfor: 45 mg
Zinc: 0,22 g