Actual

Continuă scandalul legat de închiderea drumului forestier către cartierul Greenfiled. În ultimul moment, Nicuşor Dan se apără

Continuă scandalul legat de închiderea drumului forestier către cartierul Greenfiled. În ultimul moment, Nicuşor Dan se apără

Se încinge lupta pe subiectul cartierului Greenfiled. După ce dezvolatorul a dat vina pe primarul general, Clotilde Armand sare în ajutorul locuitorilor din cartier, iar astăzi Nicuşor Dan reacţionează. Ba mai mult el spune că locuitorii „sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri”, iar el nu este de acord și nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure.

Continuă scandalul legat de închiderea drumului forestier către cartierul Greenfiled. În ultimul moment, Nicuşor Dan se apără

Nicușor Dan, primarul Capitalei, reacționează la situația creată de închiderea drumului forestier către cartierul Greenfiled și spune că locuitorii „sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri”.

„Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură. În plus, am toată susținerea pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură. 

Nicuşor Dan dă vina pe dezvoltator. „A venit cu documentația completă în decembrie 2022”

Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieșiri din cartier în șoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obțină avizele de la alte instituții și să revină la PMB pentru avizul arhitectului-șef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentația completă în decembrie 2022″, spune Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Clotilde Armand se suceşte: Susțin accesul spre cartierul Greenfield pe acest drum, prin pădure, doar până la construire unor noi drumuri de acces, din Șoseaua de Centură

La scurt timp, a reacţionat şi primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

Drumul prin Pădurea Băneasa trebuie să rămână forestier, a scris, luni, primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook. Primarul spune că susține accesul spre cartierul Greenfield pe acest drum, prin pădure, doar până la construire unor noi drumuri de acces, din Șoseaua de Centură.

Sâmbătă seara, Clotilde Armand critică Romsilva și Poliția pentru închiderea drumului forestier către Cartierul Greenfield Băneasa, acțiune pe care o pune pe seama unor interese politice.

Vizibil nedocumentată, Clotilde Armand spune că va propune ministrului Mediului ca Pădurea Băneasa să fie declarată arie protejată.

„Ceea ce am declarat este că susțin accesul pe acest drum forestier pentru rezidenți până la construirea unor drumuri de acces de către dezvoltator. FOARTE IMPORTANT: Acest drum TREBUIE să rămână FORESTIER. Nu stradă, nu alee, nu altceva. Fiindcă schimbarea statutului implică o dezvoltare imobiliară care ar distruge Pădurea Băneasa. Pentru că nu putem ține captivi și ostatici 6000 cetățeni Romsilva trebuie să lase accesul temporar pentru cei care locuiesc acolo. ”, a explicat Clotilde Armand, luni, pe pagina de Facebook.

Dezvoltatorul cartierului Greenfield: „Situația actuală este rezultatul pasivității Primarului General care refuză să finalizeze demersurile”

De partea cealaltă, dezvoltatorul îşi expune din nou punctul de vedere şi spune că situația actuală este rezultatul pasivității Primarului General care refuză să finalizeze demersurile.

„În 2018 IMPACT a donat trei loturi de teren cu o suprafață totală de 6.000 mp și o valoare de 800.000 euro (fără TVA), situate în intravilanul Sectorului 1 al Municipiului București în scopul efectuării formalităților pentru transferul celor 300 de metri din domeniul public al Statului Român – în administrarea Romsilva, în domeniul public al Municipiului București. Aceasta a fost o condiție esențială în rezolvarea situației și ar fi trebuit să ușureze și să accelereze întregul proces, restul fiind doar formalități între autoritățile statului.

Consiliul General al Municipiului București a acceptat donația cu sarcini și a aprobat încheierea contractului de donație sub rezerva obținerii acordului Romsilva.

În mai 2018, Romsilva a emis avizul privind acceptarea donației, iar în iunie 2018 și Municipiul București accepta oferta. Prin acceptarea donației, Municipiul București s-a obligat să dea în compensare către Romsilva terenurile primite de la Impact, în vederea deschiderii accesului publicului la Drum, între Aleea Privighetorilor și Șoseaua Pădurea Pustnicu.

În 2019, Romsilva a emis avizul pentru scoaterea definitivă a terenului în suprafață de 3.009 mp din fondul forestier aflat în proprietatea publică a Statului Român pentru realizarea drumului de accesbeneficiar Municipiul București, precum și pentru introducerea în circuitul silvic, în compensare echivalentă, a terenurilor donate.

În ciuda celor de mai sus, autoritățile implicate în acest proces, fără o justificare legală, au încetat să efectueze formalitățile necesare pentru a permite accesul publicului la această porțiune din strada Vadul Moldovei, respectiv să îndeplinească procedurile necesare pentru transferul acesteia din domeniul public al Statului Român – în administrarea Romsilva, în domeniul public al Municipiului București.

În cursul anului 2022, Impact a notificat toate instituțiile implicate, în vederea determinării Municipiului București prin Primarul General să finalizeze aceste demersuri. Situația actuală este rezultatul pasivității Primarului General care refuză să finalizeze demersurile descrise mai sus.