Lifestyle

Consumi aceste două alimente împreună? Ești în mare pericol

Consumi aceste două alimente împreună? Ești în mare pericol

Consumi aceste două alimente împreună? Ești în mare pericol! Un expert în nutriţie atrage atenţia asupra combinaţiilor greşite de alimente. Nu trebuie să combinăm niciodată carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale.

Consumi aceste două alimente împreună? Ești în mare pericol

Există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună. Din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

Mulţi dintre noi mâncăm, fără să ştim cât e de greşit, un iaurt alături un sandviş cu şuncă. Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă.

„În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, subliniază prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.

Proteinele nu mai sunt asimilate aşa cum trebuie şi digestia este încetinită

Laptele de soia conţine proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi este foarte hrănitor dacă este consumat ca atare. În combinaţie cu ouăle, carnea sau alte alimente foarte bogate în proteine animale, se încetineşte activitatea proteazei, substanţa care ajută la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate aşa cum trebuie şi digestia este încetinită.

“Sfatul meu este să nu amestecaţi proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidraţi: linte, soia sau mazăre cu orez etc“, recomandă specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

Ciocolata cu lapte este foarte periculoasă

„Oxalaţii din ciocolată şi cazeina din lapte se precipită şi, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conţine lapte praf reconstituit şi multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie, potrivit România TV.