Lifestyle

Condimentul incredibil care te scapă de excesul ponderal. Cercetătorii au divulgat secretul

Condimentul incredibil care te scapă de excesul ponderal. Cercetătorii au divulgat secretul

Persoanele supraponderale nu mai au nici o scuză pentru dietele eșuate: cercetatorii americani au descoperit că alimentația condimentată cu acest condiment inhiba depunerile de grăsime.

Șofranul, căci despre el este vorba, ar trebui să fie nelipsit din dieta celor care au probleme cu greutatea, susțin cercetătorii. Pe langă faptul că ajuta persoanele supraponderale să scadă în greutate, s-a dovedit că șofranul contribuie la degenerarea maculară, cea mai comună cauză a orbirii. El este capabil să o facă să dea înapoi, menționează Daily Mail.

O serie de teste au fost realizate pe mai mulți voluntari cu degenerare maculară. Timp de 3 luni, aceștia au primit zi de zi câte o pastilă cu șofran, iar vederea li s-a îmbunătățit considerabil.

La finalul experimentului, voluntarii au fost capabili să citească încă două linii de cifre și numere, ilizibile până atunci pentru ei.

Din nefericire însă, odată oprit tratamentul dispar și efectele pozitive ale acestuia.

Șofranul este afrodisiac și anticangerigen

Încă din antichitate, șofranul a fost utilizat ca remediu natural asupra inimii. De asemenea, este un bun stimulent digestiv, iar grecii il foloseau ca afrodisiac, pentru ca are proprietati asemanatoare testosteronului.

Dacă beneficiile acestui condiment valoros pentru vedere au fost descoperite recent, calitățile acestuia pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer (de sân, colon, prostată, plămâni și sarcom) au fost confirmate de renumiții specialiști.

Condimentul incredibil care te scapă de excesul ponderal. Cercetătorii au divulgat secretul

Un studiu realizat recent în Marea Britanie a indicat faptul că șofranul are un potențial terapeutic pentru tratarea unor tipuri de cancer. Această cercetare a arătat că o versiune modificată a unei toxine care se găsește în floarea Crocus sativus din care se obține șofranul, colchicina, a fost capabilă să încetinească și chiar să oprească creșterea celulelor canceroase în anumite experimente realizate pe cobai.

Șofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment existent de pe pământ. Originile nu sunt certificate însă par a se situa în Orientul mijlociu. A fost introdus în Europa de mauri prin Spania, la ora actuală fiind cultivat în Spania, Grecia, Franța, Italia, iar în restul lumii în Maroc, Cașmir, Iran sau China. Prețul său ridicat (30.000-40.000 euro/kg) se datorează faptului că pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori din care se rețin numai stigmatele.