Actual

Condamnări definitive cu executare pentru HREBENCIUC și PINALTI

Condamnări definitive cu executare pentru HREBENCIUC și PINALTI

Condamnări definitive cu executare pentru HREBENCIUC și PINALTI. Fostul parlamentar şi lider PSD, Viorel Hrebenciuc, şi fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, au fost duşi la închisoare aseară, după ce au primit condamnări definitive cu executare în dosarul în care postul de televiziune Giga TV a reprimit ilegal licenţă de emisie, la scurt timp după ce aceasta îi fusese ridicată.

A mai primit condamnare cu executare patronul postului, fostul primar Gheorghe Ştefan Pinalti, iar Narcisa Iorga (fostă membră CNA) – închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunitaţii la ADP.

Inculpații au fost trimiși în judecată de DNA în iulie 2015

Fosta șefă a CNA, Laura Georgescu, a fost deferită justiției pentru abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc și Gheorghe Ștefan au fost judecați pentru folosirea de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid a influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis cu o majoritate de şapte la patru voturi retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan.

Ulterior, procurorii spun că Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ștefan să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să-l dea cu privire la contestația pe care postul tv respectiv intenționa să o formuleze.

Conform DNA, în urma solicitării făcute de reprezentantul postului tv, Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu ca instituția pe care o conducea să revină asupra deciziei, folosinduse de influența și autoritatea pe care le deținea. În urma acestor acțiuni, după doar două săptămâni s-a emis o altă decizie prin care s-a revocat hotărârea anterioară, transmite RRA.