Lifestyle

Compania Moderna face anunțul momentului. Ce spune compania despre înțelegerea cu Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare

Compania Moderna face anunțul momentului. Ce spune compania despre înțelegerea cu Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare

Compania Moderna face anunțul momentului. Ce spune compania despre înțelegerea cu Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare.

Compania Moderna va suplimenta cu zeci de milioane numarul de doze anti-COVID livrate catre alianța GAVI.

Compania Moderna face anunțul momentului: Se vor livra încă 56,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19

Compania Moderna a anunțat vineri că a încheiat o înțelegere cu GAVI (Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare – GAVI), pentru livrarea a încă 56,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în trimestrul doi al anului viitor, pentru țări cu venituri mici și medii. Aceste doze ce urmează a fi livrate suplimentează un angajament anterior privind livrarea a 60 de milioane de doze, a transmis compania Moderna.

Amintim faptul că cercetătorii au vorbit despre eficiența vaccinului în fața virusului ucigaș pe termen lung.

Pfizer-BioNTech și Moderna ar putea oferi protecție de lungă durată împotriva Covid-19, este rezultatul unui studiu publicat recent. Conform cercetării, cei care sunt deja vaccinate cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARNm ar putea să nu mai aibă nevoie de o doză de rapel mulți ani de zile de-acum înainte, scrie Forbes.

Cercetătorii au descoperit că vaccinurile au indus o reacție imunitară puternică. Aceasta poate proteja împotriva Covid-19 ani de zile.

Studiul întărește o cercetare anterioară, raportată în luna mai, conform căreia persoanele care s-au recuperat după infecția cu Covid-19 și au fost vaccinat complet cu unul dintre vaccinurile pe bază de ARNm au un răspuns imunitar și mai puternic.

Mai mult de atât, studiul a arătat că vaccinurile au produs niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți care au fost eficienți împotriva a trei variante ale coronavirusului, inclusiv varianta Beta, care s-a dovedit că reduce eficacitatea vaccinurilor.

La aproape patru luni de la prima doză a oricărui vaccin, corpul are încă așa-numitele „centre germinale” în ganglionii limfatici, care antrenează efectiv celulele imune ale corpului pentru a proteja împotriva viitoarei infecții.

Potrivit noului studiu, acesta este un semn pozitiv, deoarece centrele germinale ating în mod normal vârful la una sau două săptămâni după vaccinare și apoi încep să scadă.

Producerea unei game mai largi de celule imune și timpi de antrenament mai lungi pentru aceste celule vor duce la o protecție mai robustă împotriva virusului și a oricăror variante care pot apărea.