Combinația STRANIE care va perpetua epidemia de COVID-19 pe termen lung! De când noul virus s-a răspândit rapid în toată lumea, oamenii de știință încearcă prin toate mijloacele să pună punct acestei pandemii și inventează tot felul de scenarii.
Deși este un scenariu, cercetătorii spun că nu este de loc de neglijat: o nouă tulpină mai infecțioasă a virusului SARS-CoV-2, plus un proces de vaccinare lent, plus un procent redus al celor vaccinați (30-40%), plus o imunitate de scurtă durată ca urmare a vaccinării (sau a infectării cu virusul).
Virusul se multiplică rapid
O viitoare tulpină a virusului poate deveni mai letală, acesta poate fi scenariul apocaliptic, însă un singur ingredient adăugat poate crea panică : Nu, poveștile cu „virusul vrea să se multiplice și nu-l avantajează să omoare gazda” sunt comentariile unor doctori care-i tratează pe adulți ca pe niște copii ori, a doua variantă, la fel de credibilă, care habar nu au despre ce vorbesc.
- Avem deja o tulpină mai infecțioasă a virusului. Ușor, ușor, datele care confirmă această teorie se adună.
- Un proces de vaccinare lent este foarte probabil, dat fiind faptul că producătorii de vaccin nu pot asigura cererea inițială la nivelul dorit, iar în multe țări guvernele nu sunt capabile să organizeze în mod eficient vaccinarea. Cerințele speciale de păstrare a unor tipuri de vaccin îngreunează suplimentar procesul.
Aproximativ 40% dintre români se vor vaccina împotriva COVID-19
- După ultimele studii, circa 40% dintre români se vor vaccina împotriva COVID-19. Asta înseamnă că 60% din populație, adică circa 12 milioane, vor fi în continuare „ținte” pentru coronavirus. În 9 luni de la apariția virusului în România au fost înregistrate 635 mii de cazuri (dar probabil că numărul corect este mai mare de un 1 milion, luându-i în calcul pe care cei care s-au îmbolnăvit, dar nu au știut sau au știut, dar nu s-au testat și înregistrat oficial ca infectați).
Cât va dura imunitatea obținută prin vaccinare
- Factorul cel mai important însă din această ecuație tragică este durata imunizării prin vaccinare. La acest moment nu putem ști cât de mult va dura imunitatea obținută prin vaccinare, pentru că pur și simplu nu a trecut suficient timp. Să sperăm că sunt studii în derulare pe eșantioane mari din populație (zeci, dacă nu sute de mii de oameni) care să ne arate, în timp, cum funcționează imunizarea împotriva SARS-CoV-2. În cazul cel mai nefavorabil în care se va constata că această imunizare durează sub un an, asta înseamnă că procesul de vaccinare va fi continuu, fiind nevoiți să ne vaccinăm în fiecare an, cum se face astăzi împotriva gripei sezoniere (dar motivul este diferit în acest caz), potrivit scientia.ro.