Lifestyle

Combinația minune care vindecă peste 20 de boli. Combate diabetul, bolile de inimă și ajută la slăbit

Combinația minune care vindecă peste 20 de boli. Combate diabetul, bolile de inimă și ajută la slăbit

Mierea și scorțișoara sunt folosite de secole întregi pentru beneficiile lor în ceea ce privește sănătatea.

Mierea este o un îndulcitor natural, produs de albine bogată în carbohidrați, fructoză, dar și glucoză. La fel ca scorțișoara, mierea are proprietăți antioxidante și antibacteriene.

Care scorțișoară este mai bună?

Există două tipuri de scorțișoară: Cassia și Ceylon. Cassia, cunoscută și sub numele de scorțișoară chinezească, se găsește cel mai des în supermarketuri. Este mai puțin costisitoare, dar și de calitate mai scăzută decât scorțișoara de tip Ceylon.

În plus, Cassia are unele potențiale efecte secundare dacă este consumată des în cantități mari (o linguriță sau mai mult pe zi): poate cauza toxicitate hepatică, provocată de conținutul mare de cumarină și poate crește riscul anumitor tipuri de cancer¹.

Scorțișoara de Ceylon, cunoscută sub numele de „adevărata scorțișoară”, are o aromă ușor mai dulce.

Una dintre cele mai prestigioase reviste de pe continentul nord-american Weekly World News a publicat o lista de afecțiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinației de miere cu scorțișoară, în urma studiilor efectuate de savanții occidentali.

Miere cu scorțișoară beneficii. Alungă oboseala

Studii recente au arătat că conținutul de zahăr din miere este mai degrabă folositor și nicidecum dăunator vitalității organismului.

Persoanele de vârsta a treia care consumă miere și scorțișoară în părți egale au mai multă vitalitate și flexibilitate.

Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate în acest subiect, spune că o jumatate de lingură de miere într-un pahar cu apă, presărat cu pudră de scoțișoară consumată zilnic, dimineața după ce ne spălăm pe dinți, și din nou după amiaza în jurul orei 3.00 atunci când vioiciunea organismului este în scădere, duce la îmbunătațirea vitalității organismului, în interval de o săptămână.

Mierea și scorțișoara pot reduce riscul bolilor de inimă

Un amestec de miere și scorțișoară are potențialul de a reduce riscul de boli de inimă, deoarece poate ajuta la reducerea mai multor factori de risc, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol rău (LDL) și trigliceride. Tensiunea arterială mărită și nivelurile scăzute de colesterol bun (HDL) sunt factori suplimentari care pot crește riscul de boală.

Studiile au arătat că aportul de miere scade colesterolul LDL (rău) cu 6-11% și nivelul trigliceridelor cu până la 11%. Mierea poate crește, de asemenea, colesterolul bun cu aproximativ 3%.

Mierea și scorțișoara țin în frâu diabetul

Este bine documentat că aportul regulat de scorțișoară adevărată este util persoanelor cu diabet³. De asemenea, scorțișoara poate ajuta la prevenirea diabetului. Numeroase studii au arătat că scorțișoara scade nivelul glicemiei pe nemâncate la persoanele cu această afecțiune.

Mierea are, de asemenea, unele beneficii potențiale pentru cei cu diabet. Studiile au arătat că mierea afectează nivelul zahărului din sânge mai puțin decât zahărul și, în plus, mierea poate reduce colesterolul rău LDL și trigliceridele la persoanele cu diabet, în timp ce crește nivelul colesterolului bun HDL. Atenție, însă, mierea este bogată în carbohidrați, astfel încât persoanele cu diabet zaharat ar trebui să o folosească doar cu moderație.

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment.

De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Nu trebuie să lipsească în curele de slăbire

Scorţişoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire în combinaţie cu mierea de albine. Amestecul de miere şi scorţişoară va duce la accelerarea ardeilor. Dieta cu scoţişoară şi miere de albine poate fi un punct de plecare pentru a slăbi până la 2 kg într-o săptămână, fără a vă modifica regimul alimentar.