Social

CNA a aprobat difuzarea unor spoturi dedicate imunizării anti-COVID a copiilor de peste 12

CNA a aprobat difuzarea unor spoturi dedicate imunizării anti-COVID a copiilor de peste 12

CNA a aprobat difuzarea unor spoturi dedicate imunizării anti-COVID a copiilor de peste 12. În mai puțin de trei săptămâni, elevii se vor întoarce la școală, iar autoritățile elaborează strategii, astfel încât orele să se desfășoare în siguranță. Una din soluții este vaccinarea copiilor și a profesorilor.

Ieri, Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat o solicitare a Guvernului privind difuzarea, în regim de campanie de interes public, a unor spoturi referitoare la imunizarea copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19.

Prezent online la ședința CNA, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a declarat că acest material video se adresează, în primul rând, părinților și reprezentanților minorilor peste 12 ani, care sunt eligibili pentru imunizare, în condițiile în care infecția cu varianta Delta a virusului se transmite mai ușor în rândul copiilor, în general al tinerilor.

El dorește ca în fiecare unitate de învățământ să existe o echipă mobilă de vaccinare. Despre acest demers știe mai multe reporterul RRA, Alina Stănuță.

În aceste centre mobilă de vaccinare, pe lângă elevii în vârstă de peste 12 ani, vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, personalul din învățământ, dar și părinții sau bunicii elevilor – spunea președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță. El a precizat că este foarte important să se promoveze conceptul de imunizare la nivelul întregii familii.

Evoluția poate să fie nefavorabilă, cu cazuri cu severitate crescută

Valeriu Gheorghiţă: Riscul, de fapt, în cazul în care un copil se infectează este să transmită celor din familie cu care intră în contact și în cazul în care sunt persoane vulnerabile, evoluția poate să fie nefavorabilă, cu cazuri cu severitate crescută.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, mai spunea că România este clar pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de infectări, iar varianta Delta este pe cale să devină dominantă. Infecția cu această variantă ar putea cauza forme mai grave în rândul tinerilor.