Lifestyle

Ciorbă de perișoare ca la mama acasă. E cea mai gustoasă rețetă!

Ciorbă de perișoare ca la mama acasă. E cea mai gustoasă rețetă!

Ciorbă de perișoare ca la mama acasă. E cea mai gustoasă rețetă! Acest fel de mâncare este extrem de accesibil, se poate prepara rapid și există o mulțime de rețete care pot mulțumi pe toată lumea.

Ciorba de perișoare

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 3 litri apă;
  • 2 cepe tăiate cubulețe;
  • 1 țelină;
  • 1 păstârnac;
  • 2 morcovi;
  • 1 cartof mediu;
  • 1 ardei gras;
  • 1 legătură pătrunjel verde;
  • 1 legătură leuștean;
  • ½ litru de borș sau de zeamă de varză/oțet/zeamă de lămâie;
  • 500 ml suc de roșii sau 3 roșii proaspete, fără coajă;
  • sare,
  • piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 600 g carne tocată de vită sau porc;
  • 1 ceapă de mărime medie;
  • 1 ou
  • 1 linguriță cimbru uscat, tocat;
  • sare,
  • boia,
  • piper proaspăt măcinat;
  • făină

Mod de preparare:

Legumele se taie cubulețe peste care se adaugă apă și se pun la fiert.

Între timp puteți face perișoarele. Curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Se pune carnea tocată într-un castron peste care se adaugă ceapă, orezul spălat în prealabil, uleiul, oul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Din această compoziție se formează perisoarele, de preferință cât mai mici.

După ce legumele sunt aproape fierte se adaugă perisoarele și se potrivește cu sare și borș. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi se pune în ciorbă și sucul de roșii. Când ciorba este fiartă, se pune verdeața. Se poate servi cu smântână sau ardei iute.