Lifestyle

Ciorbă de burtă falsă. Este sănătoasă și plină de vitamine

Ciorbă de burtă falsă. Este sănătoasă și plină de vitamine

Ciorba de burtă este una dintre cele mai preferate de români, indiferent de anotimp.

Oriunde mergi în concediu, de exemplu, la munte sau la mare, că este iarnă sau vară, românului îi place să mămânce ciorbă de burtă.

Desigur, este delicioasă, dar nu oricine știe să o prepare „ca la mama acasă”.

Așa, că o alternativă la cioba de burtă, care nu necesită așa de mult timp pentru preparare și care este la fel de gustoasă este ciorba de pleurotus.

Această ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus, este foarte sănătoasă și plină de vitamine!

Pentru prepararea unei ciorbe de ciuperci pleurotus aveți nevoie de 45 de minute de preparare.

Poate fi consumată fără rețineri chiar și de copii, pentru că ingredientele sunt alcătuite în principal din legume. De asemenea, dacă din diverse motive nu consumi carne, atunci această ciorbă de burtă falsă va fi pe gustul tău și te va ajuta să ai o experiență culinară sănătoasă și plină de gust.

Ingrediente și mod de preparare ciorbă de burtă falsă

INGREDIENTE

500g ciuperci pleurotus

2 morcovi

1 ceapă

2 gogoșari murați

4-5 căței usturoi

100ml oțet din borcanul de gogoșari

2 linguri de ulei

1 gălbenuș de ou

200g smântână

sare

piper

INSTRUCȚIUNI

Curăță morcovul și ceapa. Toacă mărunt ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoare.

Taie fâșii gogoșarii murați și spală ciupercile, după care lasă-le la zvântat.

Pune cele două linguri de ulei într-o cratiță încăpătoare și călește ceapa împreună cu morcovul și ardeiul tăiat fâșii.

Adaugă usturoiul trecut prin presă, omogenizează bine amestecul apoi adaugă cam 1,5 litri de apă și lasă la fiert.

Taie ciupercile în fâșii subțiri, iar când legumele sunt fierte adaugă-le în oala de ciorbă și dă-le câteva clocote până s-au înmuiat bine.

Amestecă gălbenușul de ou cu smântâna, după care adaugă 3-4 polonice de supă fierbinte peste ele, amestecând continuu. Procedând în acest fel nu vei transforma oul în omletă, iar smântâna nu se va brânzi.

Adaugă amestecul rezultat în oala cu ciorbă și amestecă ușor până la omogenizarea totală.

Condimentează și potrivește ciorba de gust cu sare, piper și oțet!

Servește ciorba de burtă falsă cu smântână și ardei iute, în funție de preferințe!