FBI a luat cu ”asalt” casa lui Donald Trump din Florida. La o zi după ce FBI a început perchezițiile la reședința reședința lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida, zeci de oameni au ieșit în stradă să îl susțină pe politicianul lor preferat. Totodată, fostul director de campanie al lui Donald Trump în 2016, Paul Manafort a recunoscut, într-un interviu acordat site-ului Business Insider, că a împărtăşit sondaje confidenţiale cu un presupus agent de informaţii rus.
Condamnat cu privire la evaziune fiscală şi graţiat de către Trump, Paul Manafort recunoaşte că a împărtăşit ”informaţii sensibile privind sondaje şi strategia de campanie” cu agentul rus Konstantin Kilimnik, în speranța că va exista un aport financiar, dar și că Rusia îl va ajuta pe Trump să o înfrângă pe Hillary Clinton.
”Datele pe care le-am împărtăşit cu el erau un amestec de informaţii publice şi lucruri vechi, din primăvară”, declară Manafort. Ca dovadă în acest sens, există un e-mail descoperit de anchetatori dirijați de procurorului special Robert Mueller, fost director FBI, în care Manafort i-a ordonat adjunctului său să-i furnizeze lui Kilimnik date interne.
Potrivit Comisiei Informaţiilor din Senat, Manafort şi Kilimnik au încercat să-şi ţină relaţiile secrete, încât Comisia a avut un ”acces limitat la comunicările lui Kilimnik cu Manafort” din cauza că au folosit ”practici sofisticate de siguranţa comunicărilor”.
Fostul consultant al Partidului Republican şi lobbyist a acordat acest interviu Insider înainte să-şi publice memoriile, în care îşi explică altfel relaţiile cu Kilimnik. Potrivit Insider, Manafort scrie în carte că i-a oferit presupusului spion rus ”puncte de discuţie” despre sondaje publice şi nu date brute sensibile din sondaje interne pe care recunoaşte în interviu că i le-a oferit.
Agentul rus Kilimnik a furnizat datele din tabăra lui Trump serviciilor ruse. Aceste servicii au folosit sondajele pentru a ţinti alegători americani în operaţiuni vizând să-l susţină pe Trump şi să o denigreze pe Clinton, scrie presa americană.