Cifrele evoluției pandemiei a speriat lumea medicală. Beatrice Mahler: Apare frustrarea și incapacitatea de a alege pacientul.
Cifrele care ilustrează evoluţia pandemiei se menţin la un nivel ridicat: 11.725 de cazuri noi de COVID au fost raportate ieri şi un grad de pozitivare a testelor de peste 27%.
Spitalele şi serviciile de ambulanţă fac cu greu faţă valului mare de infectări
Totuși, numărul pacienţilor cu coronavirus internaţi în spitale a depăşit din nou 20.000, iar la Terapie Intensivă sunt aproape 1.850 de oameni, printre care şi 39 de copii. Au fost raportate şi aproape 390 de decese asociate SARS-CoV-2.
„A fost cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei, cu aproape 2.900 de persoane diagnosticate cu COVID-19 decedate. Spitalele şi serviciile de ambulanţă fac cu greu faţă valului mare de infectări şi de persoane care necesită tratament medical, iar numărul paturilor este insuficient”, o spune şi medicul pneumolog Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti.
„Greutatea activității vine din numărul mare de pacienți. Avem zilnic peste 30 de pacienți, care au nevoie de un pat suplimentar, în afara numărului de locuri. Apare frustrarea și incapacitatea de a alege pacientul.
Apare frustrarea unui număr insuficient de medicamente pe care, în acest moment, le avem, dar nu în cantitatea pe care ne-am dori-o. Apare frustrarea legat de pacienții care vin extrem de târziu. Vorbeam un pic mai devreme despre un caz, pacient care a venit la „Marius Nasta”, a fost nemulțumit de faptul că nu am avut un pat pentru el în următoarele ore și a stat pe scaun cu o butelie de oxigen, e adevărat, se întâmplă, și, din păcate, se întâmplă zilnic și nu o dată pe zi, şi a cerut să meargă acasă. După câteva ore, a venit pacientul înapoi şi a mai trăit o oră. Să nu credeți că e doar drama familiei, e și drama noastră”, a declarat Beatrice Mahler.
Dr. pneumolog Beatrice Mahler a spus recent, la un centrul de vaccinare din capitală, că numărul mare de oameni care s-au vaccinat în aceste zile arată că populaţia a înţeles, poate, pentru prima dată în ultimele luni, că vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate, soluţia care îi protejează, potrivit RRA.