Social

Cifre oficiale: Chiar și în pandemie, românii au continuat să se mute în masă în Bavaria

Cifre oficiale: Chiar și în pandemie, românii au continuat să se mute în masă în Bavaria

În ciuda pandemiei, românii au continuat să se mute în masă în Bavaria. Restricțiile au încetinit afluxul de populație în Bavaria, dar nu l-a oprit, scrie ziarulromanesc.de.

Anul trecut, numărul net de sosiri a fost de 33.238 de persoane. Aceasta este diferența dintre cei care s-au mutat în Bavaria din Germania și din străinătate și cei care au părăsit statul, a anunțat luni, 5 iulie, Biroul statistic de stat Fürth, potrivit Süddeutsche Zeitung. Numărul corespunde aproximativ cu populația unui oraș districtual mare, cum ar fi Deggendorf sau Fürstenfeldbruck.

Aproape 100.000 de copii români trăiesc în Germania. Sunt a doua cea mai mare populaţie rezidentă, după copiii nemţilor

Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt clar vizibile, în anul precedent totalul a fost de 55.548 de sosiri noi.

Majoritatea sunt români

Majoritatea noilor sosiți au venit din străinătate: 30.993, majoritatea din Europa. Cel mai mare grup sunt românii, cu peste 7.300.

Cea mai populară destinație a fost Șvabia, unde s-au stabilit 8.737 de persoane, urmată de Bavaria Superioară cu 6.664 de nou-veniți.

În ultimul an românii sunt pe primul loc la obținerea cetățeniei germane în Bavaria. Dar chiar și în Bavaria, anul trecut s-au mutat mai puțini oameni decât de obicei.

Un total de 20.192 de persoane au fost naturalizate în Bavaria anul trecut. Acesta a fost cu puțin sub patru la sută sau cu 785 de persoane mai puțin decât în ​​2019, potrivit Oficiului de Statistică de Stat din Fürth. Pentru prima dată, majoritatea oamenilor naturalizați au venit din România.

27 la sută dintre cei naturalizați provin din Asia, 8 la sută din Africa și 4 la sută din America. Mai puțin de 1% fiecare provenea inițial din Australia și Oceania, erau apatrizi sau aveau o naționalitate neclară.

După România, cele mai comune țări de origine din UE au fost Italia, Polonia, Bulgaria și Ungaria. Principala țară de origine în afara UE a fost Turcia, urmată de Balcani în total (Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia și Kosovo), Irak și Regatul Unit, potrivit sonntagsblatt.de.