Chifteluțe apetisante de post! Chiftelele sunt un fel de mâncare des întâlnit la noi, românii. De obicei, acest preparat conține carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă, alteori cartofi răzuiți, morcovi, verdețuri (mărar, pătrunjel) condimente etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă de post.
Chifteluțele de post se pot servi cu muștar sau cu salată verde, marinate în sos tomat sau cu piure de cartofi.
Ingredientele necesare pentru chifteluțe de post:
- Doi cartofi
- O cană de ciuperci
- Două linguri de orez
- Trei linguri de făină
- Două cepe
- Pătrunjel
- Praf boia
- Ulei
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
Începe să pregătești toate ingredientele de care vei avea nevoie pentru a prepara chifteluțele de post. Adică, pune într-o cratiță cu apă două linguri de orez la fiert și în altă cratiță doi cartofi curățiți. În acest timp, poți să tai două cepe și să le călești într-o tigaie.
Cartofii îi scoți din apa și îi pasezi într-un vas. Mai apoi, adaugi orezul fiert și ciupercile le dai prin răzătoare. Nu uita de pătrunjelul proaspăt, care neapărat trebuie tocat mărunt. Peste produse adaugi sare, piper negru, boia și amesteci.
Din această compoziție, se fac chifteluțele cu ajutorul mâinilor și este necesar să fie date prin făină, ca să-și păstreze forma. Se prăjesc în uleiul încins în tigaie și după ce sunt gata le pui pe niște prosoape de hârtie.
Chifteluțele sunt servite calde și este recomandat să mai faci o salată de legume. În așa fel, o să te bucuri de un prânz sau o cină perfectă, potrivit voxbiz.ro.