Lifestyle

Chef Vlăduț, rețeta copilăriei! Scovergi țărănești cu umplutură de brânză și smântână

Chef Vlăduț, rețeta copilăriei! Scovergi țărănești cu umplutură de brânză și smântână

Chef Vlăduț, rețeta copilăriei! Scovergi țărănești cu umplutură de brânză și smântână.

Chef Vlăduț a gătit, joi, scovergi țărănești. Pentru mulți dintre noi, gustul scovergilor este gustul copilăriei. Bucătarul emisiunii „Netaza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1, a prezentat rețeta pe care o folosește când gătește acest delicios desert.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente

  • făină
  • sare
  • drojdie
  • un pic de zahăr
  • apă la temperatura camerei sau un pic mai călduță pentru aluat
  • pentru umplutură, smântână și brânză. Bineînțeles că brânza trebuie să predomine, smântâna doar așa, o lingură – două, pentru o cremozitate specială.

Scovergi țărănești. Mod de preparare

În făină vom adăuga sarea. Drojdia trebuie activată cu puțin zahăr, apă călduță și puțină făină și lăsată circa 20 de minute să se activeze. Iar, apoi, trebuie adăugată în făină.

Ccompletați cu apă, frământați bine aluatul, adăugați puțin ulei. Frământați până se dezlipește de pe degete.

Îl lăsați la odihnă jumătate de oră, apoi îl modelați sub forma unor clătite, un pic mai groase.

Lle umpleți cu brânză și smântână și le prăjiți în baie de ulei.

Mai există varianta să le prăjiți inițial, fără a le umple, așa cum voi face eu astăzi.

Iar când sunt gata, adăugați o lingură de smântână și brânză din belșug.