Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretele cozonacului perfect. AȘA îi faci pufoși și gustoși! Va doriți să vă surprindeți invitații de Sărbători? Ei bine, Chef Cătălin Scărlătescu vă sare în ajutor și vă dezvaluie trucurile sale. Iată secretele cozonacilor pufoși.
Chef Cătălin Scărlătescu spune că un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită), dar şi de câteva TRUCURI:
– Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
– Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
– Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretele cozonacului perfect. AȘA îi faci pufoși și gustoși!
– Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
– Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
– Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.